СК «Експрес Страхування» запустила новий сервіс віддаленого врегулювання страхових подій


СК «Експрес Страхування» запустила новий сервіс віддаленого врегулювання страхових подійСК «Експрес Страхування», що входить до сім’ї групи компаній УкрАВТО, запустила новий сервіс для клієнтів, який дозволяє віддалено, за допомогою мобільного додатку в телефоні, провести огляд автомобіля як в Україні, так і за кордоном.

Сервісом можуть скористатися клієнти компанії, власники полісів КАСКО та обов’язкового страхування відповідальності перед третіми особами, або «автоцивілки», які з певних обставин не можуть надати автомобіль для огляду та фіксації страхової події в період часу, вказаний в договорі страхування. Так, за умовами договору КАСКО клієнт має надати автомобіль на огляд протягом 7 днів з моменту настання страхової події, а за договором «автоцивілки» – протягом 10 днів з моменту ДТП. При цьому страхова компанія має зафіксувати пошкодження обох учасників ДТП протягом 3-х днів.

Бувають ситуації, коли, наприклад, через незначні пошкодження клієнт не хоче їхати на СТО для фіксації події. Скориставшись цим сервісом, він може надати страховій компанії всю інформацію для фіксації страхової події та відремонтувати автомобіль пізніше. Також сервіс є незамінним для реєстрації страхових подій клієнтів, які наразі перебувають за кордоном, коли організувати стандартний процес неможливо.

Для того, щоб скористатися сервісом, необхідно завантажити додаток наших партнерів Object Control, який доступний в App Store (IOS) та Google Play (Android) та дотримуватись інструкцій, які надасть фахівець відділу реєстрації страхових подій компанії. Під час роботи з додатком клієнт самостійно фотографує на свій телефон автомобіль з різних ракурсів та робить локальні фото пошкоджень. Також він може додати свої коментарі щодо страхової події та пошкоджень, які зазнало авто.

Після завершення сесії програма генерує цифровий PDF документ – акт огляду авто. Його необхідно підписати за допомогою СМС-коду або КЕП (кваліфікованого електронного підпису).

Отриманий документ має юридичну силу, оскільки цей застосунок гарантує достовірність фото та геолокації. Але слід пам’ятати, що цей документ не дає підстав для проведення оцінки вартості ремонту та не замінює повноцінний огляд автомобіля експертом - необхідна сума на ремонт авто буде розраховуватися окремо після відвідування клієнтом СТО.  | Форіншурер