Працівники сфери страхування серед тих, хто постраждав від кризи на ринку праці найбільше


Працівники сфери страхування та юристи серед тих, хто постраждав від кризи на ринку праці найбільшеВ Україні через війну триває зменшення нових пропозицій роботи, ускладнення працевлаштування, збільшення конкуренції на робочі місця, посилення вимог роботодавців до кандидатів, підвищення активності пошукачів, оптимізація компаніями витрат на персонал і, зокрема, зниження заробітних плат.

Відчутне падіння розміру зарплат, яке тривало з кінця березня, припинилося у переважній більшості професійних сфер на початку літа. Експертно-аналітичний центр “grc.ua” дослідив зміни у зарплатах у всіх професійних сферах.

У липні у більшості професійних сфер зарплати утрималися від зниження, проте є виключення. Найбільше падіння середньої зарплати відчули представники сфери видобуток сировини та HoReCa.

Серед тих, кому у липні пропонують нижчі зарплати – працівники страховиків та банків (середня зарплата становить 13 500 та 17 500 грн відповідно, що на 6,9% менше, ніж у червні), охоронці (середня зарплата 9 700 грн, зниження – 11%), менеджери з персоналу (середня зарплата 22 800 грн, зниження – 20%), робітничий персонал (середня зарплата 12 800 грн, зниження – 6,5%), йдеться у звіті Effective Insurer Marketing Strategies.

Спеціалісти сфери страхування та юристи були серед тих, хто постраждав від кризи на ринку праці найбільше. Від початку війни кількість вакансій для цих фахівців майже не було. В середині літа пропозицій роботи у сферах юриспруденція та страхування стало більше, проте зарплати, які пропонують роботодавці, значно нижчі, ніж були до війни. Спеціалісти по страхуванню можуть розраховувати щомісяця в середньому на 13 500 грн.

Перелік професій з найнижчими зарплатами

Перелік професій з найнижчими зарплатами


Перелік професій з найвищими зарплатами залишається незмінним. Найбільші оклади отримують у сфері інформаційних технологій. В середньому ІТ-спеціалісти щомісяця мають 76 тис грн.

Трохи підвищилися зарплати, які пропонують кандидатам на посади у вищому менеджменті. Середня заробітна плата, яку у липні пропонують керівникам, становить 52 тис грн.

Перелік професій з найвищими зарплатами

Перелік професій з найвищими зарплатами

У топ-5 професійних сфер з найвищими зарплатами утримуються також консалтинг з середньою зарплатою 32 тис грн, маркетинг, реклама та PR (середня зарплата 26,6 тис грн), а також бухгалтери та спеціалісти з управлінського обліку та фінансів (середня зарплата 25 тис грн).  | Фориншурер