СК "Саламандра" та МТСБУ погодили механізм виплат страхових відшкодувань з Фондів Бюро


СК "Саламандра" та МТСБУ погодили механізм виплат страхових відшкодувань з Фондів БюроСтрахова компанія “Саламандра”, якій НБУ з 14 травня анулював усі ліцензії, та МТСБУ погодили механізм проведення виплат страхового відшкодування потерпілим за діючими полісами ОСЦПВ за рахунок централізованих фондів Бюро.

Анулювання ліцензій страховика не впливає на чинність договорів страхування та невиконання зобов’язань за укладеними договорами у майбутньому. Врегулювання страхових випадків за діючими договорами відбувається у звичному режимі.

Якщо у вас стався страховий випадок за договором ОСЦПВ, виданим СК “Саламандра”, необхідно звернутись на гарячу лінію страхової компанії для фіксації події та отримання подальших інструкцій:

  • 0 800 501 644 (безкоштовно з усіх мобільних та стаціонарних телефонів України)
  • +380 73 320 92 09 (з мобільних та стаціонарних телефонів за межами України)
  • Електронна пошта: [email protected]

Як повідомляв Форіншурер, Національний банк України ухвалив рішення про анулювання ліцензій на здійснення страхової діяльності СК Саламандра, включаючи ліцензії на провадження обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, та ввів тимчасову адміністрацію в компанії.

Таким чином, страховик втратив право на укладання договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Також НБУ виключив компанію з Державного реєстру фінансових установ.

Дирекція МТСБУ з 15 травня заблокувала можливість укладення електронних договорів та вживає відповідних заходів для забезпечення вилучення паперових бланків полісів згаданого виду обов’язкового страхування.  | Форіншурер