Як штучний інтелект може допомогти страховикам у боротьбі зі страховим шахрайством?


Як штучний інтелект може допомогти страховикам у боротьбі зі страховим шахрайством?Виявлення та запобігання страховому шахрайству нагадують гонку озброєнь, яка постійно загострюється, проти все більш спритних шахраїв.

З розвитком АІ-технологій змінюються і тактики тих, хто хоче використати систему. Але галузь страхування далеко не випереджає, а використовує потужність штучного інтелекту, щоб дати відсіч шахраям, йдеться у дослідженні компанії FRISS.

Цей стрибок у технологіях не просто змінює гру, але й змінює правила на ринку.

Нові тенденції у виявленні страхового шахрайства

Минули ті часи, коли страховики покладалися на власні бази та ручну перевірку договорів та виплат. Сьогодні страховики переходять у технологію збагачення даних і розширеної аналітики, оскільки це знаменує значний розвиток у виявленні страхового шахрайства. Йдеться про використання складних алгоритмів для більш ефективного аналізу документів, зображень і сторонніх даних. Це не лише пришвидшує процес, але й зменшує робоче навантаження, дозволяючи швидше обробляти справжні страхові випадки.

Однак, незважаючи на значний прогрес, шлях до вдосконалення цих технологій триває. Страховики, які впровадили ці технологічні рішення, бачать переваги. Обсяг роботи, що виконується в цих випадках, помітно зменшився, що зрештою зменшило навантаження для клієнтів, які є справжніми випадками, і зосередилося на підвищенні ймовірності захоплення зловмисників.

АІ у боротьбі зі страховим шахрайством

AI — це не просто інструмент в боротьбі з шахрайством. Одним із найпотужніших застосувань штучного інтелекту є аналітика голосу, де він використовується на ранніх стадіях розгляду страхових випадків, щоб оцінити настрої та щирість за інтонацією застрахованого чи потерпілого. Це може значно скоротити кількість шахрайських виплат із самого початку.

Ще одне застосування штучного інтелекту – це виявлення мереж шахрайства за допомогою аналізу даних і машинного навчання. Це передбачає обробку великих обсягів даних для виявлення закономірностей, які аналітики не можуть помітити. Це застосування штучного інтелекту машинного навчання для обробки даних, які раніше були б неможливі, що дозволяє страховикам переглядати ці ситуації в масштабі.

Важливість боротьби з шахрайским використанням АІ-технологій

Оскільки штучний інтелект стає вірним союзником у виявленні шахрайства, він також створює нові виклики. Створення «реалістичних фейків», незалежно від того, чи це зображення пошкоджень транспортних засобів, чи фейкові відео, являє собою зростаючий рівень страхового шахрайства. Страховики тепер також повинні зосередитися на виявленні шахрайського використання АІ — це складна, але важлива спроба.

Для страховиків надзвичайно важливо зрозуміти, як вони можуть виявити шахрайське використання генеративного штучного інтелекту проти клієнтів. Розпізнавання справжніх підробок від створених штучним інтелектом є першочерговим, оскільки ці технології стають все більш складними та доступними.  | Форіншурер