Кліматичні ризики зближують страховиків і застрахованих через зростання частоти природних збитків


Кліматичні ризики зближують страховиків і застрахованих через зростання частоти природних катастрофВплив клімату на спектр ризиків тільки зростає, і тому все більше впливає на страховиків і застрахованих, враховуючи зростання кількості страховиків, які прагнуть допомогти своїм клієнтам як прогнозувати, так і запобігати природним збиткам.

Пройшли ті часи, коли більшість страхувальників були задоволені рішенням, заснованим виключно на оперативності відшкодування. Що робиться для захисту інфраструктури, яка піддається найбільшому ризику кліматичних змін і подій?

Повінь була однією з основних небезпек, на яку можуть вплинути кліматичні явища, перестраховики визнають, що їхні програми допомагають мінімізувати ризики страховиків, пов’язаних із кліматом. Що можуть зробити страховики, щоб підтримати своїх застрахованих через зростання природних катастроф?

Раніше страховики розглядали катастрофи як 1 раз на 50 або 100 років – тепер, в основному через зміну клімату, ці події більш регулярні. Хоча кількість окремо часто менша, частота, з якою вони відбуваються, посилює збитковість страховиків.

Зростає більш точний набір технологій, які забезпечують оцінку геолокації та ймовірний вплив кліматичних подій, повеней, вітрів, лісових пожеж і граду тощо. На цьому ринку працюють HazardHub, ZestyAI, Verisk, Corelogic і Whenfresh. Але знання того, де активи зазнали впливу або під загрозою, відрізняється від запобігання або пом’якшення збитків на момент інциденту. Знання впливу потенційних ризиків, пов’язаних із кліматом, і їх серйозність може бути використано для зосередження капіталу, зусиль і розуму тих, хто найбільше ризикує.

Страховики можуть підтримати вразливих страхувальників, за допомогою іншуртех-технологій, доступних для моніторингу та попередження через Previsico для повеней або Hailios для граду, або датчиків, доступних через Floodflash для оцінки майна на предмет ризиків пожежі. Існує все більше механізмів оповіщення, тому страховики можуть допомогти своїм застрахованим бути «на передньому плані».

Цю технологію слід поєднувати з фізичними змінами, які можуть або повинні бути впроваджені для сприйнятливого ризику, наприклад, встановлення протипаводкових дверей, переміщення електричних точок над лініями повеней або використання більш вогнезахисних матеріалів. Також існують стимули для зменшення ризиків, оскільки це підвищує стійкість і зменшує потенційні втрати. Вони можуть бути у формі доступу до технологій, грантів або знижок на страхування (або негативних знижок через невпровадження).

Вимоги до страхувальника вживати заходів із зменшення збитків завжди були в межах страхування дрібним шрифтом, але через вплив кліматичних ризиків це виходить на перший план.

Таким чином, хоча технологія може здебільшого підтримувати прогнозування та попередження, допомагаючи страхувальникам вживати профілактичних заходів, шлях, який підтримують ініціативи деяких перестраховиків, є важливими для страхувальників та страховиків.

Таким чином, технології в поєднанні з відповідними стратегіями управління ризиками та практикою будівництва можуть сприяти стійкості будівель і громад перед зростанням кліматичних ризиків. Це спільні та пов’язані відносини, які сприятимуть лояльності та зменшать вплив і кінцеву вартість таких заходів для всіх сторін.  | Форіншурер