Fitch відзначає зростання попиту на перестрахування під час пролонгацій договорів


Fitch відзначає зростання попиту на перестрахування під час пролонгацій договорівПопит на перестрахування залишається високим в середині 2024 року, особливо для вищих рівнів катастрофічних ризиків, оскільки страховики майна у Флориді шукають більшого перестрахового захисту, оскільки страхова вартість зростає через інфляцію та зростання ризиків.

Відповідно до звіту Fitch , підвищення попиту на перестраховий захист на середину року також зумовлено скороченням чисельності страховиків майна у Флориді.

Крім того, Fitch зауважило, що припинення перестрахування ризиків власників полісів, яке Флорида запровадила у 2022 році, підвищує попит на перестрахування. Нещодавні законодавчі та регуляторні реформи, прийняті у Флориді, у поєднанні з роботою зі збитками від катастрофи 2023 року мали сприятливий вплив на фінансові показники спеціалізованого ринку страхування домовласників у Флориді.

У результаті попит на перестрахове покриття зріс під час поновлення у червні/липні 2024 року, оскільки спеціалісти з нерухомості у Флориді набувають впевненості у своїй здатності вигідно пропонувати страхування майна.

Fitch зазначив, що сростання тарифів сповільнюється під час пролонгацій договорів перестрахування в середині року, а тарифии з поправкою на ризик загалом змінюються або трохи знижуються. Це відрізняється від трендів ринку в 2023 році, коли тарифи на перестрахування ризиків у Флориді підвищилися на 30-40% для збиткового бізнесу, постраждалого від катастроф, особливо від урагану Ян у 2022 році.

Місткість перестрахування та ретроцесії на ринку Флориди зростає як з традиційних джерел, так і з ILS-продуктами, включаючи рекордні випуски катастрофічних облігацій, де спреди становлять двозначні цифри.

Fitch очікує, що ринок перестрахування збереже андеррайтингову дисципліну та адекватність тарифів, оскільки ризик катастрофи залишається високим через занепокоєння зміною клімату.  | Форіншурер