S&P змінила прогноз щодо рейтингу страховика PZU SA зі стабільного на позитивний


Польський страховик PZU Найбільший польський страховик PZU SA (Powszechny Zaklad Ubezpieczen Spolka Akcyjna) повідомив, що рейтингове агентство S&P Global Ratings змінила прогноз рейтингу зі стабільного на позитивний. Водночас агентство підтвердило рейтинг PZU SA без змін на рівні «A-».

Зміна прогнозу рейтингу відбулася в результаті підтвердження Групою PZU своєї ефективності в реалізації стратегії, зокрема щодо амбітних цілей у страховій та банківській сферах.

Це дозволило компанії отримати чистий прибуток у 5,8 мільярдів злотих у 2023 році, що призвело до вищої рентабельності капіталу порівняно з компаніями-конкурентами на місцевому та зовнішньому ринках.

Висока ефективність капіталу також була підтверджена в першому кварталі 2024 року, в якому чистий прибуток зріс на 9% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року до 1,3 млрд злотих.

Прогноз відображає думку аналітиків агентства про те, що Група PZU зберігатиме високу операційну ефективність і міцну та стабільну позицію капіталу, що буде важливо у разі потенційного погіршення економічного середовища. Крім того, аналітики прогнозують, що банківський бізнес і бізнес з управління активами Групи PZU сприятиме продуктивності на рівні Групи.  | Форіншурер