Як подати документи на отримання регламентної виплати від МТСБУ на відшкодування збитків у ДТП?


Як подати документи на отримання регламентної виплати від МТСБУ на відшкодування збитків у ДТП?Моторне (транспортне) страхове бюро України попереджає про поширення схем, пов'язаних із поданням заяв на відшкодування збитків у ДТП до Бюро через посередників. Cпівробітники МТСБУ не співпрацюють з посередниками і неможливо "повпливати" на розгляд справи через них, зазначили в Бюро.

МТСБУ здійснює виплати постраждалим у ДТП згідно з законодавчо регламентованим порядком. Для цього створено автоматизований та простий механізм оформлення заяв щодо отримання регламентної виплати (страхового відшкодування), який для зручності клієнтів доступний онлайн. Постраждалі у ДТП можуть легко подати документи через офіційний вебсайт МТСБУ.

Як подати документи на отримання регламентної виплати (страхового відшкодування) від Бюро:

  • Повідомлення про ДТП: Протягом 3-х робочих днів з моменту ДТП, постраждалому необхідно подати до МТСБУ повідомлення про ДТП. Детальна інструкція доступна за посиланням: Повідомлення про ДТП.
  • Заява про страхове відшкодування: Протягом 30 днів з моменту ДТП, необхідно подати заяву про страхове відшкодування разом з усіма підтверджувальними документами (Заява про страхове відшкодування).
  • Огляд пошкодженого автомобіля: Після подачі документів необхідно забезпечити огляд пошкодженого автомобіля експертом-оцінювачем МТСБУ протягом 10 робочих днів.
  • Рішення та виплата: Протягом 90 днів з дня отримання заяви про страхове відшкодування з додатками, МТСБУ приймає вмотивоване рішення щодо проведення виплати. У разі наявності правових підстав, потерпіла особа отримує відшкодування на зазначений у заяві розрахунковий рахунок.

Алгоритм подання документів онлайн до МТСБУ:

  • Перейдіть на офіційний сайт МТСБУ.
  • Зареєструйтесь у ресурсі WhiteDoc
  • Заповніть усі необхідні документи онлайн. Система автоматично надасть підказки на кожному етапі заповнення заяв, що допоможе уникнути помилок.
  • Для підписання документів необхідно використовувати електронний цифровий підпис (ЕПЦ). Отримати ЕЦП фізична або юридична особа може в одному з Акредитованих центрів сертифікації ключів (АЦСК)
  • Після подання заяви, протягом 10 робочих днів користувач отримує на email відповідь щодо повноти наданих документів та початку розгляду справи.

Для консультацій звертайтеся до контакт-центру МТСБУ за номером 0-800-608-800, який працює щоденно з 8:00 до 20:00.

МТСБУ наголошує, що подання документів на страхове відшкодування є стандартизованою, простою та зрозумілою процедурою, яка не потребує послуг посередників. Ми забезпечуємо своєчасні виплати постраждалим у повному обсязі згідно з регламентованим графіком. Звертайтеся самостійно до офіційних каналів МТСБУ щодо подання документів.  | Форіншурер