Американський страховик AIG продає пакет акцій Corebridge Financial на $876 млн


Американський страховик AIG продає пакет акцій Corebridge Financial за $876 млнГлобальна страхова компанія American International Group (AIG) розпочала вторинне розміщення простих акцій Corebridge Financial за ціною 29,20 доларів за акцію.

Страховик запропонував 30 мільйонів існуючих звичайних акцій із приблизно 608 мільйонів загальних акцій Corebridge Financial. Це відповідає приблизно 876 мільйонам доларів доходу. Усі чисті доходи від розміщення підуть до AIG.

AIG також зазначила, що надала андеррайтеру 30-денний опціон на покупку ще 4,5 мільйона акцій. Розміщення відбулось 3 червня 2024 року відповідно до звичайних умов закриття. Друга пропозиція відбулася після оголошення AIG у грудні про завершення продажу 35 мільйонів акцій Corebridge Financial у грудні 2023 року. Їх ціна становила 20,50 доларів за акцію.

Було підтверджено, що доходи від цього продажу, після вирахування знижок за андеррайтинг, комісій та інших витрат, які сплачує AIG, становили 712 мільйонів доларів.

У травні 2024 року страховик також оголосив, що досяг угоди з Nippon Life про продаж приблизно 120 мільйонів акцій Corebridge. Ціна продажу акцій була вирішена на рівні 31,47 доларів за акцію, а загальна ціна покупки – 3,8 мільярда доларів.  | Форіншурер