Страховики життя активніше використовують кредити для оптимізації інвестпортфелів


Страховики життя активніше використовують кредити для оптимізації інвестпортфелівЗростаючий попит на приватні кредити серед страховиків життя для оптимізації інвестиційних портфелів і узгодження розподілу активів із зобов’язаннями за продуктами привертає підвищену увагу регуляторів у всьому світі, згідно з аналізом Moody's режимів регулятивного капіталу в США, Бермудських островах, Європі та Японії, а також як страховики життя, що досліджують інвестиційний портфель. Регулювання інвестицій страховиків часто значно відрізняється від юрисдикції до юрисдикції.

Форіншурер вибрав головне. Цей аналіз має на меті показати роль змін у вимогах до регулятивного капіталу та розрахунках резервів у формуванні інвестиційного вибору страховиків життя.

У ньому підкреслюється, що хоча регулювання є суттєвою рушійною силою розподілу активів, інші фактори, такі як широта ринків капіталу, також відіграють вирішальну роль.

Регулятори активно намагаються скоригувати правила, щоб вони краще відповідали змінній динаміці ринків капіталу. Можливість зниження процентних ставок разом із постійним надходженням приватних кредитних активів може ще більше прискорити розширення приватних кредитних інвестицій у портфелях страховиків життя.

Регіональні відмінності є очевидними в інвестиційних портфелях страховиків життя, з помітним збільшенням глобальних асигнувань на неліквідні та приватні кредитні активи в останні роки.

У регіонах з найбільшою схильністю до приватних кредитних активів, таких як США та Бермудські острови, регулятори схильні запроваджувати суворіші правила для цих класів активів.

У Європі, де ризик приватного кредитування порівняно нижчий, політики та регулятори розглядають можливість коригування правил для заохочення диверсифікації інвестицій страховиків.

Ця тенденція була особливо стрімкою в США та на Бермудських островах, де компанії зі страхування життя також демонструють значну схильність до структурованих активів. Навпаки, європейські та японські страховики, як правило, віддають перевагу суверенним облігаціям та акціям у своїй структурі активів.

Ці відмінності в інвестиційних стратегіях частково зумовлені відмінностями нормативно-правової бази в різних регіонах.

Відмінності у вимогах до регулятивного капіталу впливають на структуру активів страховиків, при цьому вартість переходу між класами активів суттєво відрізняється залежно від регуляторних режимів.

У юрисдикціях, де для розрахунку зобов’язань використовуються вищі ставки дисконту, існує сприятливе середовище для інвестування страховиків життя у високоприбуткові неліквідні цінні папери з фіксованим доходом.

Невизначеність, пов’язана з регуляторним режимом нових інвестиційних інструментів, у поєднанні з вивільненням капіталу від передачі активів і зобов’язань між юрисдикціями, зокрема із США на Бермудські острови, спонукає регулятори посилити перевірку перестрахових операцій і приватних кредитних активів.  | Форіншурер