Swiss Re назвала галузі, які найбільше постраждають від негативного впливу штучного інтелекту


Swiss Re назвала галузі, які найбільше постраждають від негативного впливу штучного інтелектуВідповідно до звіту Swiss Re Institute, сектор охорони здоров’я та фармацевтика найбільше постраждають від негативного впливу штучного інтелекту (АІ) протягом наступного десятиліття.

Дослідження розглядає нові ризики штучного інтелекту в десяти галузях, досліджуючи ймовірність і серйозність різних інцидентів, пов’язаних зі втратою даних, через упередженість даних, кібератаки, алгоритмічні ризики та ризики, пов’язані з продуктивністю тощо.

"Хоча ІТ-послуги найбільше страждають від ризиків штучного інтелекту як піонера в цій галузі, це має змінитися, оскільки використання технологій стає все більш поширеним у всіх галузях, наприклад у сфері охорони здоров’я та мобільності", каже Крістоф Набгольц, керівник відділу досліджень і сталого розвитку Swiss Re.

Тому страхові компанії починають запроваджувати спеціальне покриття для збоїв у роботі АІ – одного з найбільших ризиків для всіх галузей.

Оскільки індустрія охорони здоров’я все більше використовує технологію штучного інтелекту для таких завдань, як адміністрування, моніторинг пацієнтів, діагностика та розробка ліків, пов’язані з цим ризики зростають із потенційно серйозними або летальними наслідками.

Наприклад, помилкові або упереджені алгоритми штучного інтелекту можуть призвести до неправильних діагнозів, що призведе до серйозної хвороби або смерті.

Протягом наступних 9-10 років секторами, окрім охорони здоров’я, найбільш вразливими до несприятливого впливу технології штучного інтелекту, є мобільність і транспорт, а також енергетика та комунальні послуги, які займають друге та третє місця відповідно.

Сектор мобільності та транспорту стикається зі значними ризиками штучного інтелекту, особливо через впровадження підключеного та автоматизованого водіння на основі штучного інтелекту в різноманітних міських середовищах.

Очікується також, що енергетичний сектор значною мірою інтегрує штучний інтелект завдяки переходу на нульову мережу, що вимагає електрифікації та розвитку розумних мереж.

Галузі, які найбільше постраждають від негативного впливу штучного інтелекту

галузі, які найбільше постраждають від негативного впливу штучного інтелекту

"Переваги штучного інтелекту є значними для багатьох галузей, але існують також ризики, які можуть призвести до потенційної вразливості", зазначила Правіна Ладва, головний директор із цифрових технологій і технологій Swiss Re.

Враховуючи свою роль амортизатора, індустрія перестрахування відіграє важливу роль у вирішенні ризиків, пов’язаних зі штучним інтелектом, і в допомозі створити цифрову довіру, необхідну ринку.  | Форіншурер