Ринок кіберстрахування США до 2025 року зросте до $20 млрд


Ринок кіберстрахування США до 2025 року зросте до $20 млрдНові варіанти кіберстрахування дедалі більше задовольняють швидко зростаючий попит, особливо в Сполучених Штатах, і посилення конкуренції призводить до зниження рівня власного утримання страховиків, а також до зниження вартості страхового покриття.

Згідно зі звітом S&P, кіберстрахування залишається однією з найбільш швидкозростаючих сфер у світовій страховій індустрії. Очікується, що премії перевищать 20 мільярдів доларів до 2025 року проти 15 мільярдів доларів у 2023 році.

S&P Global Ratings стежить за тим, як скорочення маржі може вплинути на капітал, прибутки та оцінку ризиків страховиків і перестраховиків з рейтингом.

S&P зазначило, що збільшення використання моделювання може зменшити збитки страховиків та підвищити точність андеррайтингу. Агентство також відзначило гнучкість як ключовий фактор для адаптації до мінливих кіберризиків.

Однак це також може призвести до жорсткості, що вимагатиме свідомого вбудовування гнучкості в моделі для підтримки індивідуального андеррайтингу ризиків та прийняття обґрунтованих рішень на рівні страхового портфелю.

Це особливо важливо з огляду на широке впровадження штучного інтелекту, який, як очікується, значно автоматизує кібератаки та підвищить їхню ефективність завдяки персоналізації.

Дебати щодо управління кіберризиками серед місцевих органів влади США підкреслили все більш швидку та прозору реакцію на кіберінциденти як у великих, так і в малих організаціях. Ефективне управління кіберризиками вимагає не тільки страхування; воно також повинно включати надійні заходи виявлення та захисту.

Незважаючи на зростання премій, конкуренція на страховому ринку спонукає продавати більше безпечних полісів.

Час від часу ми чуємо про організації, які відмовляються від кібер страхування, як правило, з бюджетних причин. Тоді більшість із них усе ще планують отримати страховку в майбутньому та вирішили інвестувати в кібербезпеку іншими способами найближчим часом.

S&P вважає поширення пулів кіберризиків позитивною подією для державних фінансів, особливо для тих організацій, які вийшли з ринку приватного страхування.

Пули ризиків надають невеликим органам місцевого самоврядування доступ до ресурсів, які інакше були б недоступні, наприклад до ІТ-спеціалістів і консалтингових послуг.

Вони також просувають найкращі практики кібербезпеки за допомогою контрольних списків, яких члени зобов’язані дотримуватися.  | Форіншурер / Beinsure