Іншуртех CatX запустив Catamaran для алгоритмічного андеррайтингу та аналізу ризиків


Re/Insurance marketplace CatX запустив CatamaranCatX, маркетплейс, який об’єднує (пере)страховиків і брокерів з альтернативним капіталом, оголосив про запуск Catamaran, автономного інструменту на основі штучного інтелекту для створення та аналізу заявок на перестрахування.

Брокери та андеррайтери можуть використовувати Catamaran для підготовки структурованих заявок, завантажуючи будь-яку існуючу документацію або файли моделювання ризиків.

Дані використовуються брокерами та страховиками для представлення страхових ризиків потенційним інвесторам або перестраховикам.

Модель штучного інтелекту Catamaran дозволяє аналізувати будь-які точки даних для цифрового представлення. Інструмент надає відгук про зацікавленість інвесторів від інституційних партнерів CatX та орієнтовні ціни на перестраховий захист. Користувачі також можуть експортувати подання у стандартних форматах страхових файлів, таких як MRCV-3 або ACORD.

Структуровані подання Catamaran розширюють привабливість страхових можливостей для різноманітної групи інвесторів. Завдяки прямій інтеграції з платформою CatX користувачі можуть використовувати сторонні моделі ризиків від таких постачальників, як RMS і Cybercube, представляючи ризики у форматі, зручному для інвесторів.

Інвестори та перестраховики зможуть використовувати Catamaran для аналізу вхідних повідомлень і управління пулами транзакцій. Інвестори можуть виконувати аналіз даних, щоб отримати ключову інформацію про базовий портфель і моделювання.

Вони також можуть порівнювати версії, щоб визначити схожість, відмінності або зміни умов і формулювань. На платформі CatX можливості поєднуються з фондами, які визначають свої інвестиційні переваги щодо мінімальних тарифів на перестрахування, цедентів, андеррайтерів, регіонів і ризиків.

"Ми на власні очі побачили, наскільки ефективними можуть бути структуровані цифрові подання для забезпечення дорожчої перестрахової місткості від інституційних інвесторів. Вони допоможуть розвинути ринок альтернативного капіталу завдяки підвищеній прозорості, яка підтримує прийняття рішень і допомагає залучити ширшу базу інвесторів на ринок", зазначив Бенедикт Альтьє, генеральний директор CatX.

"Штучний інтелект відіграватиме ключову роль у допомозі страховій галузі покращити стандартизацію, водночас вимагаючи від андеррайтерів і брокерів перегляду ключових деталей для забезпечення точності", — сказав Бенедикт Альтьє.

"Завдяки Catamaran ми не тільки покращуємо якість подання заявок, але й прокладаємо шлях до більш просунутих процесів андеррайтингу", — сказав Лукас Шнайдер, технічний директор CatX. "Наші дані та моделі створені для полегшення алгоритмічного андеррайтингу, забезпечуючи точне зіставлення можливостей із потрібними ринками.

"Catamaran — це найпростіший спосіб перенести пропозиції захисту на нові джерела капіталу. Інструмент може автоматично створювати повну сторінку угоди, яка містить структуровану інформацію про транзакції, контракти та файли моделювання", - сказав Фелікс Терпстра, провідний інженер CatX. "Автоматизація основ дозволяє андеррайтерам і брокерам зосередитися на правильному отриманні деталей, отже створюючи якісніші запити зі швидшим часом".  | Форіншурер / Beinsure