Страхова галузь закликає Єврокомісію узгодити перегляд умов Solvency II


Страхова галузь закликає Єврокомісію узгодити перегляд умов Solvency IIInsurance Europe звернулася до Європейської комісії з листом, у якому підкреслює важливість того, щоб технічні переговори щодо перегляду Solvency II ЄС залишалися узгодженими з політичною угодою та цілями ЄС щодо зміни клімату, фінансування переходу на зелені та цифрові технології, Союзу ринків капіталу та підвищення конкурентоспроможності.

Страхова федерація попереджає, що якщо технічні переговори "Рівня 2", які визначають деталі того, як має бути реалізований пруденційний режим, відхиляться від цілей цієї угоди, це підірве здатність страхової галузі сприяти досягненню ширших цілей політики ЄС.

Лист було надіслано віце-президенту Європейської комісії (ЄК) Домбровські та комісару МакГіннесу безпосередньо перед тим, як група експертів ЄК з банківської справи, платежів і страхування проведе перші технічні переговори.

Insurance Europe – федерація страхових асоціацій – стурбована тим, що ці деталі відіграватимуть вирішальну роль у визначенні впливу нових змін щодо платоспроможності.

Страхова галузь зазначає, що не повинно бути відступу від угоди, досягнутої між Парламентом ЄС і Радою щодо обмеження впливу змін на коригування ризику - ключовий елемент коригування волатильності, який захищає страховиків від непотрібної волатильності з боку фінансових ринків.

Важливо правильно виконати це та інші ключові уточнення, наприклад ті, що стосуються екстраполяції безризикових процентних ставок і маржі ризику.

Посилаючись на свою нещодавно опубліковане дослідження «Delivering on the Agreed Ambitions for the Solvency II Review», Insurance Europe також закликала Європейську Комісію також забезпечити використання переговорів для виконання своїх обіцянок щодо зменшення тягаря звітності, що стримує інновації та інвестиції.  | Форіншурер