Експортно-кредитне агентство у квітні 2024 року застрахувало кредити на 46 млн грн


Експортно-кредитне агентство у квітні 2024 року застрахувало кредити обсягом 46 млн грн і підтримало 1,07 млрд експорту.

З початку року застраховані в ЕКА експортери забезпечили надходження 1,7 млрд грн експортної виручки. На одну гривню страхової відповідальності агентства припало 12,4 грн майбутньої виручки.

У квітні своїх клієнтів-експортерів в ЕКА застрахували Укргазбанк (сума кредитних договорів 27 млн грн, обсяг підтриманого експорту 1,02 млрд грн) і Ощадбанк (19 млн грн і 45,7 млн грн відповідно).

Ці підприємства, розташовані у Львівській, Дніпропетровській і Чернівецькій областях та в Києві, експортують свою продукцію в Словаччину (на 504,2 млн грн), Естонію (252,1 млн грн), Польщу (252,1 млн грн), Румунію (45,69 млн грн), територію Бенілюксу (12,7 млн грн) і Францію (4,65 млн грн).

Експортно-кредитне агентство створено для стимулювання експорту товарів (робіт, послуг) українського походження та підтримки експортерів - резидентів України шляхом страхування, перестрахування, надання гарантій за договорами, які забезпечують розвиток експорту.

Єдиним засновником й акціонером ЕКА є держава в особі Кабінету Міністрів. Управління корпоративними правами, що належать державі у статутному капіталі ЕКА, здійснює Кабмін через уповноважений орган управління - Міністерство економіки.  | Форіншурер