НБУ анулював ліцензії та ввів тимчасову адміністрацію в СК "Саламандра"


НБУ анулював ліцензії та ввів тимчасову адміністрацію в СК "Саламандра"Національний банк України анулював ліцензії страховій компанії “Саламандра”. Нацбанк у жовтні – грудні 2023 року здійснив планову інспекційну перевірку зазначеної страхової компанії.

За результатами інспектування встановлено факт здійснення страховиком ризикової діяльності, що загрожує інтересам кредиторів та страхувальників, а саме формування страхових резервів у недостатньому розмірі (більше ніж на 10% від їх достатнього розміру, визначеного законодавством України) тричі протягом календарного року.

Рішення про застосування заходу впливу набрало чинності 14 травня 2024 року.

Також на виконання вимог статей 57, 66 Закону України “Про страхування” у зв’язку із встановленням факту наявності у СК “САЛАМАНДРА” зобов’язань за договорами страхування, одночасно з ухваленням рішення про анулювання страховику ліцензій НБУ ухвалив рішення про призначення тимчасової адміністрації та відсторонення органів управління страховика від управління компанією.

Після ухвалення цього рішення тимчасовий адміністратор має негайно приступити до виконання своїх обов’язків відповідно до статей 57–60 Закону України “Про страхування”.   | Форіншурер