Чистий прибуток перестраховика Swiss Re у 1К 2024 склав $1,1 млрд


Чистий прибуток перестраховика Swiss Re у 1К 2024 склав $1,1 млрдЧистий прибуток Swiss Re у першому кварталі 2024 року склав 1,1 мільярди доларів. Результату сприяли сильний андеррайтинг та високий дохід від інвестицій. Swiss Re звітує про свої результати за МСФЗ вперше після переходу від US GAAP з 1 січня 2024 року.

Головний виконавчий директор Swiss Re Group Крістіан Мументхалер вважає, що Swiss Re добре розпочала рік.

«Перехід на МСФЗ є чудовою можливістю продемонструвати економічну цінність бізнесу. Концепція МСФЗ також тісніше узгоджується з тим, як ми керуємо компанією».

Swiss Re повідомила про рентабельність власного капіталу (ROE) у 21,3% за перший квартал 2024 року. Оскільки Swiss Re вперше звітує за МСФЗ, цей результат не можна порівняти з першим кварталом 2023 року.

Дохід від страхування для Групи сягнув 11,7 мільярдів доларів за перший квартал 2024 року.

Swiss Re почала включати резерв на "невизначеність" у новий бізнес, пов’язаний із нещасними випадками, що зменшить прибуток Групи після сплати податків приблизно на 0,5 мільярда доларів у 2024 році.

Група досягла показника рентабельності інвестицій у 4% у першому кварталі завдяки постійному зростанню поточних доходів.

Власний капітал Групи за МСФЗ становив 21,1 мільярда доларів на кінець першого кварталу 2024 року. Це є значним збільшенням порівняно з власним капіталом акціонерів за GAAP, який становив 16,1 мільярда доларів на кінець 2023 року.

Чистий прибуток P&C перестрахування за перший квартал склав 552 мільйони доларів. Цьому сприяли в першу чергу дисциплінований андеррайтинг і низький досвід великих природних катастроф у поточному періоді, підкріплений солідним інвестиційним результатом. Страховий дохід за перші три місяці 2024 року досяг 5 млрд доларів США.

Сектор перестрахування життя повідомив про чистий прибуток у розмірі 412 мільйонів доларів за перший квартал 2024 року. Цей результат відображає динаміку смертності в США відповідно до очікувань і вищий інвестиційний результат завдяки збільшенню врожайності.

Підрозділ Corporate Solutions повідомив про чистий прибуток у розмірі 194 мільйони доларів за перші три місяці 2024 року.

Великі збитки від стихійних лих у розмірі 66 мільйонів доларів були в основному спричинені землетрусом у Ното в Японії.  | Форіншурер