Marsh запускає програму MiCAssure для страхового захисту криптоактивів з ЄС


Marsh запускає програму MiCAssure для страхового захисту криптоактивів з ЄСMarsh, підрозділ страхових брокерів Marsh McLennan, запустив MiCAssure, спеціалізоване страхове рішення для постачальників послуг та кастодіальних сервісів криптовалютних активів у Європейському Союзі (ЄС).

Ця страхова програма розроблена для постачальників послуг криптоактивів із базою в ЄС, таких як кастодіальні сервіси, криптобіржі та адміністратори, які повинні дотримуватися майбутнього Регламенту ринків криптовалют (MiCA).

Це регулювання спрямоване на сприяння стабільності ринку та вирішує такі питання, як правова визначеність, захист споживачів і нормативна фрагментація на ринку криптоактивів.

Планується, що MiCA набуде чинності 30 грудня 2024 року і встановлює комплексну нормативну базу для ринку криптоактивів ЄС. Він зобов’язує компанії, уповноважені відповідно до MiCA, підтримувати пруденційні гарантії, або за рахунок власних коштів, або за допомогою договору страхування, для покриття конкретних ризиків.

Розроблений компанією Marsh Speciality у співпраці зі страховиками Lloyd’s і London Market, MiCAssure пропонує покриття претензій третіх сторін, що виникають через введення в оману, зобов’язання щодо конфіденційності, переривання діяльності, юридичні та нормативні зобов’язання та грубу недбалість у захисті криптоактивів і коштів клієнтів. Програма захищає від ризиків, зазначених в пруденційних вимогах MiCA, і допомагає компаніям усунути або зменшити потребу в резервах капіталу для задоволення нормативних вимог.

— «Нормативні досягнення, такі як MiCA, збільшують довіру до екосистеми цифрових активів, пропонуючи безпеку та стабільність роздрібним користувачам і установам, які інвестують в цифрові активи, водночас надаючи надійні вказівки та рекомендації для постачальників послуг криптоактивів», — каже Руперт Поланд, керівник відділу цифрових активів Marsh Specialty.

— «MiCAssure не тільки пропонує клієнтам операційний захист, але також має потенціал для вивільнення капіталу та сприяння зростанню, що робить його життєво важливим рішенням для страхування та управління ризиками для постачальників послуг криптовалютних активів, які працюють у ЄС».  | Форіншурер