Більшість страхових виплат по збитках від повені в ОАЕ пов’язано з пошкодженням авто та майна


Більшість страхових виплат по збитках від повені в ОАЕ пов’язано з пошкодженням авто та майнаПісля сильних дощів і повеней в Об’єднаних Арабських Еміратах виникло занепокоєння щодо здатності місцевого страхового ринку впоратися з очікуваним різким зростанням відшкодувань за пошкодження транспортних засобів і майна.

15-16 квітня в ОАЕ пройшла найсильніша злива з початку обліку в 1949 році, що призвело до повені, особливо постраждав Дубай.

Аналітики S&P прогнозують, що страхові виплати, пов’язані з пошкодженням автомобіля та майна, становитимуть більшість збитків для арабських страховиків.

Незважаючи на те, що очікуються значні збитки, пов’язані з пошкодженням авто, S&P вважає, що страхова галузь може впоратися із застрахованими збитками завдяки перерозподілу ризиків та перестрахуванню.

Враховуючи поточну оцінку збитків і значні збитки, заподіяні на великій території, ще занадто рано визначати очікуваний економічний вплив у постраждалому регіоні. Початкові оцінки цього району свідчать про значний вплив на майнові ризики, інфраструктуру та сільське господарство, який сягне щонайменше сотень мільйонів доларів. Страхові збитки будуть значно нижчими через відносно низьке проникнення страхування.

Незважаючи на те, що пошкодження комерційної та житлової нерухомості були значними, комерційні ризики зазвичай покриваються міжнародними перестраховиками, мінімізуючи ризик для місцевих страховиків. Крім того, деякі забудовники в Дубаї взяли на себе зобов’язання покрити витрати на ремонт житлових будинків, ще більше зменшивши ризик для місцевих страховиків.

Хоча інфраструктура Дубая, включаючи аеропорт, мережу громадських залізниць і великі торгові центри, зазнала значної шкоди, S&P очікує мінімального впливу на місцевих страховиків, оскільки такі ризики зазвичай передаються перестраховикам.  | Форіншурер