Чистий прибуток перестраховика Munich Re за 1К 2024 зріс до 2,1 млрд євро


Прибуток перестраховика Munich ReПерестрахова компанія Munich Re оголосила про чистий прибуток у розмірі 2,1 мільярда євро за перший квартал 2024 року, покращивши операційні показники в усіх сферах діяльності.

Німецький перестраховик зазначає, що на рівні 2,1 мільярда євро Група значно перевищила середнє значення, отримане за оцінками 11 фінансових аналітиків у 1,476 мільярда євро за квартал.

У перестрахуванні майна та від нещасних випадків Munich Re повідомила про комбінований коефіцієнт збитковості 75% (86,5% в першому кварталі 2023 року), що компанія пов’язує здебільшого з витратами на великі збитки, нижчими за середні.

Підрозділ перестрахування життя та здоров’я отримав загальний технічний результат 600 мільйонів євро за 1 квартал 2024 року, що значно покращує показник у 320 мільйонів євро, зафіксований роком раніше.

Страхова компанія ERGO досягла чистого результату в 300 мільйонів євро порівняно з 219 мільйонами євро роком раніше.

Що стосується активів у балансі, Munich Re підкреслює, що сприятливе середовище на ринку капіталу допомогло йому досягти високого інвестиційного результату з рентабельністю інвестицій 3,8%.

«Munich Re все ще очікує чистий результат у 5 мільярдів євро за 2024 фінансовий рік. Перевиконання цієї мети стало більш ймовірним завдяки результату за 1 квартал», — каже перестраховик.  | Форіншурер