GDV прогнозує суттєве зростання збитковості автострахування в Німеччині в 2024 році


GDV прогнозує суттєве зростання збитковості автострахування в Німеччині в 2024 роціОчікується, що німецькі автостраховики цього року отримають збитки до 2 мільярдів євро, таким чином спостерігаючи другий рік негативного сальдо, заявив головний представник Німецької асоціації страховиків GDV.

Згідно з прогнозами GDV, премії з автострахування зростуть до 33,6 мільярда євро, в той час як виплати та адміністративні витрати страховиків досягнуть від 34,9 до 35,6 мільярда євро. У 2023 році страховикиотримали збитків понад 3 мільярди євро.

Низька прибутковість LoB (аналог автоцтивілки) є результатом зростання витрат на ремонт авто протягом кількох років. «І запчастини, і робота в автомайстернях стають все дорожчими. Цього року очікується, що середня вартість майнових збитків у страхуванні автоцивілки становитиме близько 4000 євро. У 2014 році це було 2500 євро», – пояснив керуючий директор GDV Йорг Асмуссен.

Як поточна ситуація вплине на страхові премії автотранспортних засобів, це рішення конкретної компанії для кожного окремого страховика, а не питання асоціації, кужуть в GDV. «Але, звичайно, існує зв’язок між розвитком збитковості та преміями в автострахуванні», – каже Асмуссен. Крім того, страховий регулятор BaFin також очікує, що страховики автотранспортних засобів будуть належним чином враховувати інфляцію відшкодувань при розрахунку премій.

Хоча ця тенденція не впливає виключно на бізнес страхування автотранспортних засобів, очевидно, що інфляція продовжує залишатися складною.  | Форіншурер