ARX, UNIVERSALNA та ІНГО покриватимуть воєнні ризики кредитного майна в Райффайзен Банку


ARX, UNIVERSALNA, ІНГО об’єднались для покриття воєнних ризиків майна в кредиті Райффайзен БанкуCтрахові компанії ARX, UNIVERSALNA, ІНГО та Райффайзен Банк вперше в Україні презентують нову послугу для бізнесу зі страхування майна різного типу від воєнних ризиків. Страхові компанії надаватимуть покриття для майна, яке банк зможе брати у заставу при наданні кредитного фінансування.

Завдяки інструменту War Risk Insurance українські компанії зможуть зменшувати ризики, пов'язані з втратою майна внаслідок воєнних дій та залучати додаткове фінансування. Проєкт протягом року планує сформувати страховий портфель на близько 1 млрд грн у сферах агро, переробки, видобутку, ритейлу, фармацевтики, енергетики та палива.

Через неможливість світовими перестраховикам покрити ризики воєнних дій в Україні лише компанії з найбільшими активами та страховими резервами в змозі надати своїм бізнес-клієнтам дану можливість. Кожен об’єкт розглядається страховиком індивідуально, залежно від об’єму бізнесу, території знаходження нерухомого майна. Ліміт за покриттям складає 20 млн грн.

В рамках співпраці клієнти отримають:

  • Перший продукт, розроблений у співпраці зі світовою компанією професійних послуг Аон та українськими страховими компаніями ARX, UNIVERSALNA та ІНГО.
  • Можливість застрахувати нерухомість, обладнання та товари в обороті від наслідків воєнних дій. Для цього потрібно звернутися до банку або до компанії Аон.

Андрій Перетяжко, голова правління страхової компанії ARX: «Ми розуміємо, що не зможемо повністю компенсувати можливі мільярдні збитки бізнесу від війни, але ми хочемо розділити з ними частину можливих витрат. Наша філософія - бути поруч з нашими клієнтами при будь-яких умовах. Завдяки об’єднанню колег по ринку та банку Райффайзен, в майбутньому клієнти зможуть отримати вигідніші умови, а партнери за кордоном переконаються у необхідності покриття воєнних ризиків в Україні».

«Сьогодні практично для всіх підприємців є актуальним страхування воєнних ризиків, незалежно від сфери діяльності», – зазначив голова правління страхової компанії ІНГО Ігор Гордієнко. – «І якщо у 2022 році чи навіть у першій половині 2023 року будь-який захист бізнесу від війни здавався неможливим, то сьогодні завдяки спільним зусиллям ми плануємо надавати покриття у масовому масштабі».

Ігор Гордієнко висловив вдячність всім партнерам за активну участь в проєкті, USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» за надану технічну експертизу, та особливо компанії Аон за допомогу в створенні спільного продукту та синхронізації умов страховиків.

«Для українського бізнесу інструмент зі страхування від воєнних ризиків є довгоочікуваним з огляду на третій рік війни. І Райф як найбільший іноземний кредитор української економіки першим на ринку запроваджує такий інструмент. Разом із нашими страховими партнерами ми робимо свій внесок у зміцнення економіки України, – зазначив голова правління Райффайзен Банку Олександр Писарук. – Аон також привнесе експертизу роботи на глобальному ринку в тому числі в країнах, де триває війна. Сподіваємося, наша співпраця надихне й інші міжнародні компанії сміливіше інвестувати в Україну, дасть більше впевненості у завтрашньому дні місцевим компаніям, розширить їм доступ до фінансування, і незабаром на ринку стане більше подібних продуктів. Все це сприятиме відновленню економіки України вже зараз».

На презентації нового продукту представники Райффайзен Банку, Аон, страхових компаній ARX, UNIVERSALNA та ІНГО підписали меморандум щодо співпраці за напрямком страхування від воєнних ризиків. Проєкт реалізований за підтримки технічної експертизи USAID "Інвестиції для стійкості бізнесу".

Страхова ARX вже 30 років обслуговує клієнтів, завжди знаходячись в авангарді інноваційних послуг. У 2023 році компанія першою почала страхувати автівки від воєнних ризиків з продуктом КАСКО “Залізний купол”, покриваючи навіть повну загибель авто. Покриття ризиків по майну - наступний логічний крок, життєво необхідний українському бізнесу.  | Форіншурер