Страховики відіграють важливу роль у розвитку кліматичних технологій, необхідних для декарбонізації


Страховики відіграють важливу роль у розвитку кліматичних технологій, необхідних для декарбонізаціїУ той час як світ прагне досягти глобальних кліматичних цілей, галузі в усьому світі зазнають дедалі більшого тиску щодо впровадження нових технологій і процесів, щоб прискорити свої зусилля з декарбонізації.

Щоб обмежити глобальне потепління на рівні 1,5°C, важкі галузі, такі як сталеливарна, алюмінієва та авіаційна, на які припадає понад 30% глобальних викидів вуглецю, повинні широкомасштабно впроваджувати кліматичні технології.

Geneva Association опублікувала звіт, присвячений кліматичним технологіям та страхуванню, під назвою «Виведення кліматичних технологій на ринок: потужна роль страхування». Дослідження визнає необхідність інноваційних підходів до оцінки готовності технологічного ринку та фінансування, підкреслюючи важливу роль страховиків.

Опитування керівників вищої ланки страхових компаній, проведене Женевською асоціацією, показало, що раннє залучення перестраховиків до проєктів кліматичних технологій має вирішальне значення для покращення оцінки ризиків проєкту та забезпечення фінансування.

Незважаючи на значний прогрес у розробці інноваційних кліматичних технологій, більшість проєктів залишаються на стадії передкомерціалізації через дефіцит фінансування, проблеми масштабування та брак даних про ризики. Щоб безпосередньо вирішити ці проблеми, Женевська асоціація запропонувала нову Рамкову концепцію готовності до страхування (IRF), яка пропонує структурований підхід до оцінки ризиків з точки зору страхування.

«Впровадження кліматичних технологій вимагає спільних зусиль галузей, страховиків, політиків та інших. Страховики відіграють важливу роль у забезпеченні фінансування та управлінні ризиками проекту. Усуваючи прогалини у фінансуванні та використовуючи страхові рішення, страховики можуть прискорити розгортання кліматичних технологій і працювати над досягненням глобальних кліматичних цілей», каже Джад Арісс, керуючий директор Женевської асоціації.

Мар'ям Голнарагі, директор з питань зміни клімату та навколишнього середовища Женевської асоціації відзначає, що Рамкова програма готовності до страхування, розроблена у співпраці з низкою партнерів у різних секторах, класифікує ризики за сімома відповідними сферами, допомагаючи зацікавленим сторонам у формуванні ризиків та сприяючи діалогу зі страховиками.

Визначаючи ризики, щодо яких страхування є складним завданням, програма допоможе виявити, коли для виведення проектів на ринок потрібні альтернативні заходи, такі як державно-приватне партнерство.

Женевська асоціація є єдиною глобальною асоціацією страхових компаній, членами якої є керівники страхових компаній і перестраховиків. Ґрунтуючись на ретельних дослідженнях, проведених у співпраці зі своїми членами, академічними установами та багатосторонніми організаціями, Женевська асоціація досліджує ключові сфери ризиків, які можуть вплинути на страхову галузь, розробляє рекомендації та надає платформу.  | Форіншурер