Сколівський районний суд засудив страхового шахрая до трьох років ув’язнення, але відпустив на волю


Мешканця Стрийщини засудили за обман літніх людей, представляючись страховим агентом. Обвинувачений уклав 24 фіктивних договорів страхування з різними людьми. Сколівський районний суд Львівської області визнав страхового шахрая винним та засудив його до трьох років ув’язнення, замінивши їх двома роками іспитового терміну. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень 8 квітня.

За матеріалами справи, Володимир Б. шахраював з червня 2019 року по жовтень 2020 року. Час від часу чоловік ходив до будинків незнайомих йому людей та представлявся страховим агентом різних компаній. Шахрай втирався в довіру до людей та пропонував їм оформити договір страхування майна. За оформлення "агент" брав плату — від 500 до 1300 грн, — і видавав потерпілим підроблений договір, який не мав ніякої сили. Отримані кошти шахрай використовував на власний розсуд. За півтора роки чоловік обманув 24 людини.

На судовому засіданні страховий шахрай повністю визнав свою вину та розкаявся. Сколівський районний суд Львівської області визнав шахрая винним та засудив його до трьох років позбавлення волі. Проте засудженого звільнили від відбування покарання та натомість призначили йому два роки випробувального терміну. Даний вирок засуджений можу оскаржити в апеляційному порядку.  | Форіншурер