Swiss Re оголосила про зміни в топ-менеджменті - Андреас Бергер змінить Крістіана Мументхалера


Swiss Re оголосила про зміни в топ-менеджменті групи - Андреас Бергер змінить Крістіана МументхалераSwiss Re оголосила, що Андреас Бергер стане головним виконавчим директором групи з 1 липня 2024 року, змінивши Крістіана Мументхалера, який піде у відставку.

«Правління визначило, що Андреас Бергер є тією людиною, яка може вести Swiss Re до наступної фази її розвитку», зазначив Жак де Воклеруа, віце-голова ради директорів Swiss Re.

Крістіан Мументхалер керував компанією в період підвищеної активності стихійних лих, низьких процентних ставок і пандемії COVID-19. Протягом 8 років його перебування на посаді премії та комісійні доходи Swiss Re зросли з приблизно 30 мільярдів доларів у 2015 році до 45 мільярдів доларів у 2023 році, а капіталізація Групи також була суттєво зміцнена, про що свідчить підвищений коефіцієнт Swiss Solvency Test.

У зв’язку з досягненням фінансових цілей на 2023 рік, збільшенням дивідендів і позитивними наслідками реорганізації Групи, зараз настав слушний момент для заміни генерального директора, зазначили в групі.

З 1 липня 2024 року Андреас Бергер змінить посаду генерального директора групи Swiss Re від Крістіана Мументхалера. Водночас він залишить посаду генерального директора Corporate Solutions, і розпочато процес відбору його наступника.

Крістіан Мументхалер (54 роки) приєднався до Swiss Re у 1999 році; між 2005 і 2007 роками він обіймав посаду Головного директора з ризиків Групи, а з 2007 по 2010 рік очолював відділ життя та здоров’я. У січні 2011 року він був призначений Директором з маркетингу Перестрахування та членом Виконавчого комітету Групи, а в жовтні став Головним виконавчим директором Перестрахування 2011 р. У липні 2016 р. призначений генеральним директором Групи. Він є головою Женевської асоціації, співголовою WEF Alliance CEO Climate Leaders, членом правління economiesuisse та членом Пан-Європейського страхового форуму, Глобального форуму перестрахування, Керівного комітету Форуму розвитку страхування, Insurance Europe's Консультативна рада з питань перестрахування та Рада опікунів Фонду міжнародних досліджень Санкт-Галлена. Крістіан Мументалер отримав ступінь доктора філософії з фізики в Швейцарському федеральному технологічному інституті (ETH), Цюріх.

Андреас Бергер (57 років) приєднався до Swiss Re у березні 2019 року як головний виконавчий директор із корпоративних рішень і член виконавчого комітету групи. До цього він займав керівні посади в Boston Consulting Group, Gerling і Allianz. У 2009 році він був призначений головним виконавчим директором Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS) регіонального підрозділу в Лондоні. У 2011 році він приєднався до правління AGCS на посаді директора з питань регіонів і ринку (Центральна та Східна Європа, Середземномор’я, Африка).  | Форіншурер