Критичні захворювання, психолог і воєнні ризики — нові вимоги корпоративного ДМС


Голова Наглядової ради СК ВУСО Михайло Назарчук.З початком повномасштабного вторгнення в Україні стрімко виріс попит на добровільне медичне страхування працівників. Нові вимоги роботодавців до програм ДМС: включення психологічної допомоги, воєнних ризиків, діагностики критичних захворювання. Про це зазначив Голова Наглядової ради СК ВУСО Михайло Назарчук.

“Передусім йдеться про соціальний захист людей, які працюють у компаніях. Зараз відповідальність працедавця вийшла на інший рівень”, — коментує Назарчук.

На думку Михайла Назарчука, керівництво зобов’язане потурбуватися про додаткове забезпечення належних умов роботи персоналу: безплатного трансферу, покриття вартості програм з підвищення кваліфікації, мотиваційна робота та медичне страхування. Медичний захист має чи не найбільше значення для бізнесу, тому не варто ігнорувати його у соцпакеті працівників.

Також Голова Наглядової ради СК ВУСО розповідає, що після початку повномасштабного вторгнення почали проговорюватись нові потреби, зокрема покриття психологічної допомоги та воєнних ризиків для цивільного населення.

“Переважна кількість звернень припадає, зазвичай, на послуги амбулаторно-поліклінічної допомоги (консультації лікарів, діагностичні послуги, забезпечення медикаментами), але ми спостерігаємо поступове зростання звернень по проф. оглядах та додаткових послугах: лікувально-профілактичні масажі, фізіотерапія тощо”, — каже Михайло Назарчук, Голова Наглядової ради СК ВУСО.

“Зараз стало помітно, що керівництво багатьох компаній має прогресивний підхід до питання захисту здоров’я працівників: вони наголошують на необхідності організації профілактичних лекцій”, — додає М. Назарчук.

Голова Наглядової ради СК ВУСО наголосив, що воєнні дії ніяк не вплинули на якість сервісу. Для компанії ВУСО, як і для всіх страховиків, війна стала величезним викликом. Навіть 24 лютого 2022 року фахівці нашого контакт-центру попри все надавали необхідну допомогу. Медичний асистанс працює цілодобово і так було навіть в період зимових блекаутів 2023 року, адже в компанії працюють оператори з-за кордону.

СК VUSO – компанія з українським капіталом, яка була створена у 2001 році, яка вже багато років поспіль посідає лідерські позиції у напрямку інтернет-страхування, зокрема саме “VUSO” першою запровадила систему продажів електронних полісів, що дозволяє оформити страховку не виходячи з дому. Одна з найсильніших сторін компанії – швидке формування IT-рішень завдяки наявності inhouse-розробки, яку провадять висококваліфіковані фахівці компанії.  | Форіншурер