ServiceValue презентувала рейтинг клієнтоорієнтованості страховиків життя в Німеччині


1Кількість договорів страхування життя в Німеччині скорочується протягом багатьох років і ринок обслуговує здебільшого старі договори, але багато давніх клієнтів також потребують підтримки та консультацій або очікують виплат після закінчення терміну дії.

Рейтингове агентство ServiceValue у співпраці з журналом €URO визначили, які страховики життя є найбільш клієнтоорієнтованими в дослідженні «Страхувальники життя EuroAtlas 2024», в якому 34 найбільші компанії страхування життя за преміями оцінювались на основі 3500 відгуків клієнтів щодо загальних і конкретних характеристик обслуговування та ефективності.

Загалом 11 страховиків отримали найвищу загальну оцінку «дуже добре»; ще 9 страховиків отримали оцінку «добре». Під час оцінки враховувалися критерії з чотирьох категорій ефективності пропозиції, консультації клієнтів, обслуговування клієнтів і співвідношення ціни та якості. HUK-COBURG і WWK зуміли отримати «дуже добре» у всіх чотирьох категоріях.

Усі страховики життя, які отримали високі оцінки, перераховані нижче в алфавітному порядку в межах категорії рейтингу.

Рейтинг клієнтоорієнтованості страховиків життя в Німеччині в 2024 році

.Стра­хови­к Оцінка­
.Allianzдуже­ добре­
.baloiseдуже­ добре­
.Canada Lifeдуже­ добре­
.CosmosDirektдуже­ добре­
.ERGOдуже­ добре­
.HANNOVERSCHEдуже­ добре­
.HUK-COBURGдуже­ добре­
.InterRiskдуже­ добре­
.LVM Versicherungдуже­ добре­
.Neue Lebenдуже­ добре­
.WWKдуже­ добре­
.EUROPAдобре­
.Generali Deutschlandдобре­
.HDIдобре­
.LV 1871добре­
.NURNBERGERдобре­
.Provinzial Versiherungsgruppeдобре­
.SV SparkassenVersicherungдобре­
.TARGO Lebensversicherungдобре­
.Wurttembergischeдобре­

У середньому клієнти особливо задоволені категоріями консультації та обслуговування клієнтів. На додаток до вибору продукту та альтернатив продукту, технічні та соціальні навички працівників, їхня доступність, зрозумілість і повнота порад особливо вражають. Однак для лояльності клієнтів найбільш важливу роль відіграє категорія ефективності співвідношення ціна-якість з двома окремими критеріями «співвідношення ціна-якість» і «прозорість витрат».

«Сьогодні страхування життя має репутацію відносно дорогого та непрозорого», — коментує Д-р Клаус Детлофф, керуючий директор ServiceValue GmbH.  | Форіншурер / Beinsure