Страхові компанії «Альфа Страхування» та «Прем’єр Альянс» виключені зі складу МТСБУ


Загальні збори страховиків-членів МТСБУ прийняли рішення про виключення страхових компаній «Альфа Страхування» та «Прем’єр Альянс» зі складу компаній-членів Бюро. Відповідно до пункту 6.11 статті 6 Статуту МТСБУ з 23 січня 2024 року ці компанії більше не мають права укладати договори страхування обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності.

Страхова компанія «Альфа Страхування» втратила членство через анулювання ліцензії за рішенням Правління Національного банку України №454 на підставі неможливості виконання своїх зобов’язань. Минулого року НБУ тимчасово призупинив ліцензії цих страховиків. Підставою для прийняття таких рішень було порушення підпункту 9 пункту 72 глави 5 розділу ІІ Положення про ліцензування та реєстрацію надавачів фінансових послуг та умови провадження ними діяльності з надання фінансових послуг, затвердженого постановою №153, а саме невідповідність ділової репутації власників істотної участі вимогам законодавства. Ці установи не виконали рішення Національного банку України та не усунули порушення ліцензійних умов.

Процедура ліквідації СК «Альфа Страхування» буде проведена відповідно до законодавства України.

Страхова компанія ПрАТ «Прем’єр Альянс» прийняла рішення об’єднатися зі страховою компанією «Саламандра» та передати їй всі повноваження. Згідно з цим виконувати зобовʼязання за раніше укладеними ПрАТ СК «Прем’єр Альянс» договорами ОСАЦВ буде СК «Саламандра».  | Форіншурер