НБУ поновив страховим компаніям "Велтлінер" та "Престиж" дію ліцензій


Національний банк України поновив страховим компаніям "Велтлінер" та "Престиж" дію ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг у сфері страхування.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 25 грудня 2023 року. Рішення набрало чинності з 26 грудня.

Заходи впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій із зобов’язанням усунути порушення до 29 листопада 2023 року до страховиків були застосовані 30 жовтня за порушення вимог законодавства, а саме – за недотримання страховиками нормативу платоспроможності та достатності капіталу.

Недотримання нормативу обумовлено виключенням відповідно до вимог постанови Правління Національного банку України від 06.03.2022 №39 "Про врегулювання діяльності учасників ринку небанківських фінансових послуг, небанківських фінансових груп, учасників платіжного ринку, колекторських компаній та юридичних осіб, які отримали ліцензію на надання банкам послуг з інкасації" з 30 червня 2023 року із складу прийнятних активів земельних ділянок.

На підтвердження виконання рішень Комітету страховики надали до Національного банку інформацію та подали відповідні документи.  | Форіншурер