UNIQA — перша страхова компанія в Австрії, яка має підтверджені SBTi цілі щодо скорочення викидів


UNIQA — перша страхова компанія в Австрії, яка має амбітні цілі щодо скорочення парникових викидівАвстрійська страхова група UNIQA повідомила, що є першою страховою компанією в Австрії, яка має амбітні цілі щодо скорочення викидів, підтверджені ініціативою Science Based Targets.

«Ми усвідомлюємо свою відповідальність і поставили перед собою амбітні цілі: нульові чисті викиди до 2040 року в Австрії та до 2050 року в усіх країнах UNIQA Group. Ми встановили науково обґрунтовані проміжні цілі 1,5°C на 2030 рік на основі SBTi, а також співпрацюємо з законодавцями, клієнтами та компаніями, у які ми інвестуємо. Таким чином, наш інвестиційний портфель постійно відповідає цілі 1,5°C Паризької угоди», – пояснив Рене Кнапп, член правління відділу персоналу, бренду та сталого розвитку UNIQA Insurance Group AG.

На додаток до інвестиційного портфеля, проміжні цілі приділяють особливу увагу екології бізнесу UNIQA, яка зосереджується на викидах парникових газів від опалення або транспортних засобів, але також включає електроенергію або централізоване опалення.

Проміжні цілі UNIQA щодо скорочення викидів від інвестицій та бізнес-екології до 2030 року були переглянуті та підтверджені ініціативою Science Based Targets (SBTi), закликом до дії провідних організацій із захисту навколишнього середовища та клімату. SBTi є партнерством між CDP (раніше Проект розкриття вуглецю), Глобальним договором ООН, Інститутом світових ресурсів (WRI) і Всесвітнім фондом природи (WWF). Ініціатива визначає та просуває цілі на основі наукових висновків і незалежно перевіряє ці цілі, встановлені компаніями.

UNIQA є єдиною австрійською страховою компанією, чиї проміжні цілі були успішно підтверджені. Крім того, наразі в усьому австрійському фінансовому секторі немає жодної іншої компанії, чиї проміжні цілі 1,5°C були б визнані SBTi. Ці науково обґрунтовані цілі базуються на простому принципі: вони зосереджені на кількості викидів, які необхідно зменшити, щоб досягти головної мети Паризької угоди – обмежити глобальне потепління до 1,5°C.

«Ми діємо відповідно до наукових висновків і принципів, щоб зменшити наші викиди парникових газів. Ми пишаємося тим, що науково обґрунтовані цілі скорочення UNIQA були перевірені та підтверджені SBTi. Ця зовнішня перевірка також зміцнює довіру до діяльності UNIQA та довіру громадськості», — сказав Кнапп.

«Фінансовий сектор має ключове значення для глобального скорочення викидів. Ми вітаємо UNIQA Insurance Group із встановленням науково обґрунтованих цілей, які охоплюють не лише їхні експлуатаційні викиди, але й їхній інвестиційний портфель», – сказав Луїс Амарал, головний виконавчий директор ініціативи Science Based Targets. «Цілі UNIQA Insurance Group ставляться у вирішальний момент для страхового сектора та демонструють термінові дії, необхідні для запобігання найбільш згубним наслідкам зміни клімату в світі».  | Форіншурер