НБУ анулював ліцензії та виключив з реєстру страхову компанію "Прем'єр Альянс"


Національний банк анулював всі ліцензії на здійснення страхової діяльності та виключив з Державного реєстру Страхову компанію "Прем'єр Альянс" (ЄДРПОУ 13934129) на підставі заяви страховика.

4 вересня 2023 року НБУ дав дозвіл страховику на припинення страхової діяльності (без припинення юридичної особи). Згідно з останньою поданою звітністю за 9 місяців 2023 року обсяг страхових премій компанії становив 14 млн грн, вартість активів – 62,4 млн грн, страхові резерви – 3,8 млн грн.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 20 грудня 2023 року.

Відповідно до пункту 556 глави 67 розділу XI Положення про ліцензування та реєстрацію надавачів фінансових послуг та умови провадження ними діяльності з надання фінансових послуг, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 24 грудня 2021 року №153 (зі змінами), страховик протягом 30 календарних днів після завершення плану припинення страхової діяльності звертається до Національного банку України з клопотанням про анулювання (відкликання) останньої ліцензії (останніх ліцензій) на здійснення страхової діяльності та виключення його з Державного реєстру фінансових установ.  | Форіншурер