S&P підвищило рейтинги фінансової стійкості Lloyd’s до «AA-»


S&P підвищило рейтинги фінансової стійкості Lloyd’s до «AA-» S&P Global Ratings підвищило рейтинги фінансової стійкості Lloyd’s та його основних операційних організацій до «AA-» з «A+». Прогноз стабільний.

Впровадження оновлених критеріїв для аналізу ризикового капіталу страховиків не стало рушійною силою для підвищення рейтингів; ні для зміни капіталу та оцінки прибутку. "Причиною зміни оцінки капіталу та прибутку є те, що ми видалили якісне коригування, яке ми застосували раніше, як ми пояснюємо в обґрунтуванні нижче", йдеться у прогнозі S&P.

Переглянуті критерії моделі капіталу S&P призвели до деякого покращення достатності капіталу, головним чином відображаючи збільшення загального скоригованого капіталу внаслідок усунення дисконтів для коригування зобов’язань, а саме надлишку та дисконтування резервів, не пов’язаних із страхуванням життя, разом із невирахуванням відстрочених витрат на придбання.

Аналітики очікують, що керівництво Lloyd’s підтримуватиме ефективність андеррайтингової дисципліни та продовжуватиме реалізацію стратегії скорочення витрат. Крім того, очікується, що Lloyd’s підтримуватиме свою капіталізацію на відмінному рівні.

S&P може прийняти негативну рейтингову дію протягом наступних 24 місяців, якщо Lloyd’s не зможе підтримувати рівні прибутковості на рівні своїх найближчих аналогів або якщо ми вважаємо, що рівень його капіталу не зможе комфортно переносити надзвичайні рівні стресу.

Сприятливі умови ціноутворення в більшості ліній і регіонів у поєднанні з сильним наглядом за діяльністю синдикатів допоможуть Lloyd’s підтримувати свою позитивну траєкторію в результатах андеррайтингу.

S&P очікує, що Lloyd’s повідомить об’єднаний коефіцієнт збитковості на кінець 2023 року нижче 90%, враховуючи результати за перше півріччя 2023 року та низьку кількість великих збитків у другій половині 2023 року.

Це, у поєднанні з вищим інвестиційним доходом через сторнування нереалізованих збитків у портфелі облігацій і вищих інвестиційних прибутків, за оцінками S&P, призведе до чистого прибутку близько 8-9 мільярдів фунтів стерлінгів у 2023 році, враховуючи фактичні показники Lloyd у року по листопад 2023 р.

S&P очікує, що чистий сукупний коефіцієнт становитиме 90%-95% на 2024-2025 роки, а чистий прибуток становитиме близько 8-9 мільярдів фунтів стерлінгів, припускаючи, що внесок основних збитків складе 11 процентних пунктів.

Внаслідок своєї структури витрати на ведення бізнесу в Lloyd’s вищі, ніж у більшості аналогів, таких як Munich Re, Swiss Re, Hannover Re та Chubb. Тому керівництво працює над підвищенням ефективності шляхом цифровізації та спрощення розгляду претензій.

Поки що аналітики вважають ці програми успішнішими за попередні спроби модернізації. S&P прогнозує, що звітний коефіцієнт витрат буде близьким до 33%-35% у 2024 році та знизиться на 2 відсоткові пункти після повної реалізації програми скорочення витрат протягом наступних трьох років.

Очікується, що нормативний коефіцієнт платоспроможності Lloyd's на всьому ринку (190-200% на 2023 рік) і його основний коефіцієнт платоспроможності (400-450% на 2023 рік) залишаться стабільними в 2024 році. В останні роки Lloyd's оперативно реагує на великі позови шляхом прискорення збору капіталу від синдикатів-членів.

У разі виникнення інших значних подій, таких як урагани 2017 року або пандемія COVID-19, очікується, що керівництво знову намагатиметься швидко усунути будь-який дефіцит капіталу.  | Форіншурер