«Сингента» та СК «ІНГО» анонсували програму індексного страхування «МетеоЗахист» на 2024 рік


«Сингента» та страхова компанія «ІНГО» анонсували програму індексного страхування «МетеоЗахист»Представництво «Сингента» в Україні у партнерстві зі страховою компанією «ІНГО» анонсувала новий сезон програми індексного страхування «МетеоЗахист».

Пілотний проєкт програми «МетеоЗахист» стартував ще у 2016 р. з 50 фермерами-учасниками та майже 50 тис. га. Через 5 років, у сезоні-2021, до програми долучилися вже 1 тис. виробників із загальним банком застрахованої площі понад 1,2 млн га. За 7 років роботи програми страхові виплати фермерам склали більш ніж $11 млн.

В компанії відзначили, що у сезоні-2023 «МетеоЗахист» особливо успішно спрацював для фермерів Центральної України, зокрема Черкаської та Київської областей, і у Волинській області на заході. Через екстремальні посушливі умови в травні-червні та зливи у липні агровиробники отримали найбільші виплати.

«У сезоні-2024 при купівлі ЗЗР та насіння від «Сингента» «МетеоЗахист» пропонуватиме традиційне страхування для посівів соняшнику, зернової групи, кукурудзи та ріпаку від трьох погодних ризиків: посухи, спеки та зливи. Ключовий період роботи програми — фази цвітіння та наливу зерна», - підкреслюється у повідомленні.

Також уточнюється, що у центрі механізму програми знаходиться індекс — спеціальний показник, що характеризує вплив інтенсивності певного ризику на врожайність культури. Межове значення цього показника характеризує настання страхового випадку і відповідає критичній втраті врожайності для сільгоспвиробника, котра визначається ще під час розробки страхового продукту. Індекс повинен дуже точно показувати, як саме певний ризик впливає на врожайність культури, і це переважно залежить від якості розробки страхового продукту, а саме даних, математичної моделі тощо.  | Форіншурер