Перші проєкти щодо здешевлення страхування морських перевезень в Україні вже реалізуються


Перші проєкти щодо здешевлення страхування морських перевезень в Україні вже реалізуються Перші проєкти щодо механізму здешевлення страхування морських перевезень у територіальних водах України вже реалізуються спільно зі страховим ринком, що сприяє безпеці морських перевезень і збільшенню обсягів українського експорту.

Таку інформацію було озвучено під час спілкування першої віцепрем'єр-міністерки України - міністерки економіки Юлії Свириденко зі старшим партнером найбільшої у світі консалтингової компанії з питань управління ризиками Marsh McLennan Кріспіном Еллісоном.

"Страхування суден – один із найскладніших проєктів, в якому задіяні десятки зацікавлених учасників. Це яскраво демонструє, що міжнародний страховий ринок готовий працювати в Україні. Наші подальші спільні кроки будуть направлені на розширення впровадження подібних страхових інструментів для інших видів експорту", - наголосила Свириденко.

Новий механізм страхування морських перевезень у територіальних водах України дасть змогу здешевити вартість страхування зерна приблизно на 2,5 процентних пункти від вартості страхового тарифу, що дасть зернотрейдерам змогу заощадити приблизно 100-140 грн на одній тонні вантажу, а загалом сільськогосподарським товаровиробникам це додатково принесе до 4 млрд грн. Ці кошти буде спрямовано аграріям і за допомогою збільшення ціни купівлі, і на додаткові закупівлі.

Реалізація механізму страхування морських перевезень дозволить гарантувати безпеку судноплавства, сприятиме стабільності морських перевезень, а також забезпечить сталий експорт української продукції через порти України.  | Форіншурер / Інтерфакс-Україна