Allianz використовує машинне навчання для боротьби зі страховим шахрайством


Страхова компанія Allianz розробила інструмент з використанням машинного навчання під назвою «Incognito», який призначений для боротьби зі зростаючими заявами про страхове шахрайство.

Експерти Allianz у Великобританії співпрацювали в розробці та створенні інструменту машинного навчання. Incognito визначає потенційно шахрайські заяви, які потім пересилає експерту з питань шахрайства для ретельного розгляду та розслідування.

Allianz підкреслив, що з моменту розробки виявлених претензій на сьогоднішній день тільки в Британії вдалося заощадити 1,7 мільйона фунтів стерлінгів, а ще 3,4 мільйона фунтів стерлінгів зберігаються в резервах претензій до завершення розслідування.

У галузі, де змінюються обсяги, цінності та види шахрайства, вчинюваного досвідченими шахраями, такі інструменти, як Incognito, стають дуже важливою частиною стратегії запобігання шахрайству Allianz, кажуть в компанії. «Нам вдалося швидше врегулювати претензії та виявити шахрайство за першої нагоди», — прокоментував Джеймс Бердж, керівник відділу боротьби з шахрайством Allianz Commercial.

Крім того, Allianz зазначила, що визнає значне збільшення випадків шахрайства в усіх сферах бізнесу. У той же час економія від шахрайства в мобільних застосунках зросла на 150% порівняно з попередніми очікуваннями, викликаними економічним спадом і крихкою економікою, а також кризою вартості життя.

Allianz також зазначила, що його команда з боротьби з шахрайством розглядає справи з високим розміром виплат щодо транспортних засобів та травм. Надумана заява про аварію, яку виявила Incognito, дозволила заощадити 21 тис. фунтів стерлінгів, а ще один випадок, пов’язаний із викраденням транспортного засобу, розслідується після того, як його також помітила програма Incognito.

Важливо підкреслити, як зростання використання штучного інтелекту, робототехніки, анімації та витонченість цих технологій означають, що вплив з етичної, правової та нормативної точки зору потрібно враховувати.

Allianz заявив, що команда ризиків є важливою частиною команди проекту, щоб забезпечити відповідність на кожному кроці.

Алекс Соррі, керівник відділу даних про претензії в Allianz Commercial, сказав:, що «успіх Incognito демонструє його підхід до економії коштів, постійний рівень виявлення страхового шахрайства з часом, можливості автоматизації та відповідність нормативним вимогам».  | Форіншурер