Президент України наголосив на необхідності страхування воєнних ризиків


Президент України Володимир ЗеленськийПрезидент України Володимир Зеленський, виступаючи на 6-му Німецько-Українському економічному форумі, наголосив на необхідності страхування воєнних ризиків, а також переосмислення економічної сфери.

Зеленський звернувся до урядів країн-партнерів, зокрема Німеччини, з проханням про впровадження надійного страхування воєнних ризиків.

Глава держави акцентував увагу на переосмисленні економічної сфери після бойових дій в Україні. Серед чіткого потенціалу для співпраці та зростання Зеленський називає такі причини, як зростання нових глобально важливих центрів експорту, зокрема Дунайського регіону, виробництво й експлуатацію бойових дронів в Україні та переосмислення української енергетики з акцентом на децентралізовану "зелену" енергетику.

Президент подякував Німеччині та її народові, а також канцлеру Олафу Шольцу за міцну підтримку України.

Останні півтора роки через війну інвестиції в Україну були фактично заблоковані. Українські та іноземні підприємці чекали на появу ринку страхування від воєнних та політичних ризиків.

Перші проєкти в цій сфері вже почали реалізовуватись завдяки спіробітництву з міжнародними фінансовими організаціями та національними Експортно-кредитними агентствами країн партнерів, зазначила Юлія Свириденко - Перша віцепрем’єр-міністр України - Міністр економіки України.

Свій внесок до впровадження страхування воєнно-політичних ризиків вносять і національні експортно-кредитні агентства (ЕКА). Так польська корпорація страхування експортних кредитів KUKE страхуватиме інвесторів, які зацікавлені у відбудові України. Більше ніж рік KUKE була єдиною страховою організацією в ЄС, яка давала гарантії на продаж товарів в Україну. Завдяки цьому торік експорт з Польщі до України зріс майже на 55%.   | Форіншурер