Ізраїль надасть авіакомпаніям гарантії на $5 млрд для страхування військових ризиків


Ізраїль надасть авіакомпаніям гарантії на $5 млрд для страхування військових ризиківІзраїльський парламентський фінансовий комітет заявив, що обговорює затвердження державних гарантій для страхування військових ризиків для ізраїльських авіаліній, повідомляє Beinsure.

У зв’язку з початком війни між Ізраїлем і палестинським бойовим угрупованням ХАМАС страхові компанії, що страхують національні авіакомпанії El Al Airlines, Israir і Arkia, заявили, що згідно з умовами їх полісів протягом 7 днів після повідомлення страхові компанії мають право скасувати страхове покриття через військові ризики.

Міжнародний аеропорт Тель-Авіва все ще працює, але багато авіакомпаній скасували або перенаправили рейси, повідомляє EuroNews. Ізраїль оголосив, що перебуває у стані війни після того, як бойовики угруповання ХАМАС здійснили раптовий напад на країну з Гази.

Щоб зберегти польоти, уряд звернувся до фінансового комітету з проханням надати страховим компаніям державну гарантію в розмірі 5 мільярдів доларів для покриття їхніх зобов’язань і витрат на поліси ризиків війни.

У той час як багато світових авіакомпаній скасували рейси до Тель-Авіва, три ізраїльські перевізники все ще літають, додаючи рейси, щоб повернути ізраїльтян. Ізраїльські авіакомпанії El Al, Israir і Arkia додали більше рейсів, щоб повернути додому резервістів, хоча перспектива подальшого конфлікту також викликала занепокоєння в секторі щодо нестачі персоналу.

Уряд США спілкувався з різними авіаперевізниками, щоб «заохотити» їх розглянути можливість відновлення подорожей до Ізраїлю та з нього, щоб допомогти американським громадянам покинути країну.

Число загиблих вже становить 900 палестинців у Газі, за даними чиновників охорони здоров’я, і понад 1000 ізраїльтян, повідомляють ізраїльські медичні служби. За даними ООН, зараз 187 тис. жителів Гази є переселенцями.

Влада також підтвердила загибель 9 громадян США, а 10 громадян Великобританії вважаються мертвими або зниклими безвісти.

Міністерство закордонних справ, у справах Співдружності та розвитку Великобританії (FCDO) оновило свої рекомендації щодо поїздок до постраждалого регіону, порадивши відмовитися від будь-яких поїздок до Ізраїлю та на окуповані палестинські території (OPT), окрім необхідних.

Це означає, що туристичні компанії з клієнтами в зоні повинні повернути їх якнайшвидше та припинити всі майбутні поїздки.

Міністерство туризму Ізраїлю заявляє, що вони стежать за ситуацією та прагнуть забезпечити безпеку та поінформованість усіх туристів, які відвідують Ізраїль.  | Форіншурер / Beinsure