Insurance Capital Standard – новий стандарт капіталу для глобальних страховиків у 2024 році


Insurance Capital Standard – новий стандарт капіталу для глобальних страховиків у 2024 роціЗавершення розробки Стандарту страхового капіталу (ICS), нового глобального стандарту платоспроможності для міжнародних страхових груп стане найважливішою нормативною подією для глобальних страховиків у 2024 році.

Громадські консультації щодо ICS як встановленої вимоги до капіталу завершилися 21 вересня, і Міжнародна асоціація страхових наглядових органів (IAIS) оцінює економічний вплив стандарту, який має набути чинності до кінця 2024 року.

Insurance Capital Standard розроблявся як консолідований загальногруповий стандарт капіталу для міжнародних груп.

Він складається з трьох компонентів: оцінки, кваліфікаційних капітальних ресурсів і стандартного методу для ICS вимог до капіталу. ICS буде кількісним компонентом ComFrame.

Метою ICS є створення спільної мови для наглядових обговорень платоспроможності страхової групи для посилення глобальної конвергенції між стандартами капіталу. Версія ICS 2.0 для періоду моніторингу була погоджена Виконавчим комітетом IAIS ще у листопаді 2019 року. П’ятирічний період моніторингу призначений для конфіденційного звітування та обговорення в наглядових колегіях.

Протягом періоду моніторингу результати ICS не будуть використовуватися як основа для ініціювання наглядових заходів. Після завершення періоду моніторингу ICS буде запроваджено як установлену вимогу до капіталу для всієї групи.

ICS має привести до більш тісного узгодження стандартів капіталу для міжнародних страхових груп, але важко створити глобальний стандарт, з яким погодяться всі юрисдикції.

У той час як багато юрисдикцій прийняли системи, схожі на Solvency II, які в цілому віддзеркалюють ICS, США використовують інший підхід – метод агрегування для розрахунку капіталу страхової групи.

Fitch не очікує, що ICS встановлюватиме суттєво інші вимоги до регулятивного капіталу, враховуючи широке впровадження систем, схожих на Solvency II, і ймовірну гнучкість для врахування особливостей національного ринку та навіть методу агрегування США.

Таким чином, він, ймовірно, буде нейтральним для рейтингів і не обов’язково призведе до повністю узгоджених розрахунків капіталу міжнародних страхових груп.

Ще однією важливою регуляторною подією для страховиків у 2024 році стане запровадження розкриття інформації за МСФЗ.

Рада з міжнародних стандартів сталого розвитку завершила роботу над шаблонами звітності для них у червні 2023 року, і страховики повинні будуть розкривати фінансову суть ризиків зміни клімату для річних звітних періодів з 1 січня 2024 року.

Розкриття інформації посилить зростаючий вплив міркувань ESG на андеррайтинг та інвестиційні стратегії страховиків.

Мета публічної консультації з учасниками ринку полягала в тому, щоб отримати відгуки від зацікавлених сторін щодо глобального стандарту страхового капіталу (ICS) перед його прийняттям як вимоги до загального капіталу для міжнародних активних страхових груп (IAIG) на кінець 2024 року.

Консультаційний документ представляє ICS у тому вигляді, в якому передбачається впровадження, з урахуванням будь-яких подальших змін, які можуть бути прийняті на основі резолюції коментарів під час цієї публічної консультації та результатів збору даних ICS 2023 року.  | Форіншурер / Beinsure