Глобальні тарифи перестрахування продовжать зростати в 2024 році. Прогнози Fitch і Goldman Sachs


Глобальні тарифи перестрахування продовжать зростати в 2024 роціГлобальні тарифи перестрахування продовжуватимуть зростати у 2024 році, хоча й меншими темпами, ніж у 2023 році, а ціни почнуть падати у 2025 році, йдеться у звіті Beinsure Media.

Останніми роками перестраховики підвищили тарифи у відповідь на пандемію COVID-19, війну, інфляцію та природні катастрофи, викликані зміною клімату, підвищивши свою прибутковість, какжуть аналітики Fitch.

"Ми очікуємо, що важке ринкове середовище збережеться в 2024 році. Ми очікуємо дуже поступового зростання цін, воно буде нижчим за ті, які ми бачили. Крім того, ми очікуємо, що пом’якшення почнеться в 2025 році", зазначив Роберт Маццуолі, старший директор Fitch.

Тарифи на перестрахування майна на випадок катастрофи зростуть у низькому двозначному відсотковому діапазоні наступного року, тоді як перестрахування від нещасних випадків або відповідальності залишиться незмінним через зростання конкуренції на ринку.

Fitch підвищило свій глобальний прогноз по сектору перестрахування до "покращення" з "нейтрального" у зв'язку зі зростанням цін після підвищення рейтингу S&P Global.

Аналітики Goldman Sachs очікують, що підвищення тарифів у перестрахових напрямках збережеться до кінця 2023 року, з уповільненням 1 січня 2024 року, зміною тарифів поновлення та нормалізацією цін наприкінці 2024 року.

Незважаючи на нормалізацію цін на перестрахування, яка очікується наприкінці наступного року, аналітики все ще очікують продовження підвищення базової маржі для перестрахових компаній завдяки коригуванням умов і положень, а також змінам верхньої ставки.

Незважаючи на те, що вищі ставки перестрахування зберігалися до 2023 року, Goldman Sachs не вважає, що цього було достатньо для відновлення багаторічної надійної прибутковості капіталу.

Вивчаючи дані глобального і американського індексу катастроф на нерухомості, аналітики дослідили, наскільки суттєвим є підвищення рівня нерухомості до прибутку.

Аналітики розглянули частку премій і збитків, віднесених до перестрахування майна від природних катастроф, потім використали середній історичний коефіцієнт збитків за 2014-2022 рр., застосовуючи підвищення тарифів у 2023 році до верхнього рядка, а потім розрахували, яка очікувана зміна перестрахування майна cat cat коефіцієнти збитків будуть.

Як і очікувалося, найбільший вплив на LR та EPS мали компанії, які найбільше піддалися збиткам унаслідок катастрофи майна.

Якщо дивитися на консолідованій основі, вплив цих дій ціноутворення був меншим, ніж початкові очікування, сприяючи ідеї про те, що, незважаючи на те, що підвищення цін на перестрахування майна від катастрофи є значним, воно має лише помірні наслідки для загальної консолідованої компанії, покращуючи ROE ~ Лише 50 біт/с-5 балів.  | Форіншурер