Allianz інвестує 20 млрд євро в кліматичні та чисті технології відповідно до норм ЄС


Allianz інвестує 20 млрд євро в кліматичні та чисті технології відповідно до норм ЄСAllianz опублікував Net-Zero Transition Plan - свій перший план переходу до нульового чистого викиду, який обґрунтовує довгострокове стратегічне зобов’язання компанії досягти декарбонізації до 2050 року у своїх власних інвестиціях і андеррайтинговому портфелі P&C, а також до 2030 року у своїх власних операціях.

Компанія окреслила конкретні проміжні цілі до 2030 року щодо скорочення викидів парникових газів у власних бізнес-операціях Allianz, власному інвестиційному портфелі та страховому бізнесі P&C.

Allianz також зміцнить свою діяльність із залученням клієнтів і компаній-об’єктів інвестицій на шляху спільного переходу до нульового прибутку та розширить свій цільовий розвиток відновлюваної енергетики, низьковуглецевих і подальших перехідних технологій, а також сталої мобільності як в інвестиційному, так і в страховому бізнесі.

Пропонуючи план переходу, Allianz прагне відстоювати кліматичні дії, об’єднуючи зусилля з клієнтами та діловими партнерами, сектором фінансових послуг та іншими галузями, а також політиками та урядами.

Завдяки екстремальним погодним явищам це літо підсилило необхідність діяти проти зміни клімату. Уряди, підприємства та окремі люди повинні працювати разом, щоб створити стійкість і обмежити глобальне потепління до 1,5°C.

План переходу Allianz включає зобов’язання досягти 150% прибуткового зростання доходів від відновлюваних джерел енергії та технологічних рішень з низьким вмістом вуглецю в сегменті комерційного страхування до 2030 року порівняно з 2022 роком.

Allianz планує забезпечити охоплення нових водневих технологій. Як інвестор, Allianz планує підтримати розвиток відновлюваної енергетики, інвестувавши додаткові 20 мільярдів євро в кліматичні та чисті технології відповідно до норм ЄС щодо сталого розвитку.

Це базується на попередніх інвестиціях Allianz в інфраструктуру екологічної енергетики, включаючи вітряні та сонячні електростанції, зелений водень або зелений аміак.

Очікується, що ці зусилля внесуть значний внесок у цільове скорочення інтенсивності викидів на 45% у кількох напрямках корпоративного страхового бізнесу Allianz, що складається з клієнтів великих компаній, які вже повідомляють про свої викиди парникових газів.

Що стосується роздрібного портфеля автострахування, Allianz планує скоротити викиди вуглецю на 30% на дев’яти ключових страхових ринках до 2030 року (Австрія, Бельгія, Франція, Німеччина, Італія, Нідерланди, Іспанія, Швейцарія, Великобританія). Базовим роком для цих цілей декарбонізації є 2022 рік.

Незважаючи на те, що ці проміжні цілі на 2030 рік є першими, встановленими для страхового портфеля Allianz P&C, Allianz вже перевищив раніше встановлені проміжні цілі на 2025 рік для свого портфеля власних інвестицій.

Тепер нова мета скоротити викиди вдвічі до 2030 року порівняно з 2019 роком, приділяючи особливу увагу активному скороченню викидів в енергетичному, сталеливарному та автомобільному секторах.

Кліматичні цілі для бізнес-операцій Allianz щодо досягнення чистого нуля до 2030 року залишаються незмінними, хоча часовий графік узгоджено до 31 грудня 2029 року для всіх сегментів.  | Форіншурер / Beinsure