PERILS збільшив оцінку збитків страховиків від повеней в Італії до 488 млн євро - застраховано 5%


PERILS збільшив оцінку збитків страховиків від повеней в Італії до 488 млн євро - застраховано 5%Постачальник страхових даних PERILS збільшив оцінку збитків страхової галузі від повеней у регіоні Емілія-Романья в Італії в травні до 488 мільйонів євро.

Оцінка збитків охоплює майнові напрямки діяльності та базується на даних про збитки, зібраних на італійському страховому ринку.

Ця нова цифра порівнюється з початковою оцінкою збитків у 377 мільйонів євро, опублікованою PERILS 5 липня 2023 року, через шість тижнів після дати завершення події.

Описуючи подробиці, PERILS пояснив, що після тривалого періоду посухи в травні 2023 року спостерігалися сильні та постійні дощі та локальні грози, що спричинило масштабні повені та зсуви в північній та центральній Італії.

Найбільше постраждали регіони Емілія-Романья в Італії та частини сусідніх регіонів Марке та Тоскана. У деяких місцях лише за 36 годин було зафіксовано половину середньорічної кількості опадів. Цей місяць був найдощовішим травнем в Італії з 1951 року, повідомили в PERILS. 17 людей загинули під час наступних повеней, які вразили спочатку 2-4 травня, а потім знову значно сильніше 16-18 травня.

Особливо сильно постраждали муніципалітети Равенна, Фаенца, Форлі та Чезена. Економічні витрати на відновлення офіційно оцінюються приблизно в 9 мільярдів євро. Лише невелика частина цих витрат – наразі оцінених PERILS у 488 мільйонів євро – покривається страхуванням через низький рівень страхування від повеней для приватних домогосподарств і невеликої комерційної власності в Італії.

Майже 50% економічних збитків пов'язані з пошкодженням громадської інфраструктури.  | Форіншурер