Insurtech Vesttoo подав заяву на захист від кредиторів та банкрутства в США


Insurtech Vesttoo подав заяву на захист від банкрутства в СШАІзраїльський Insurtech Vesttoo подав заяву на захист від кредиторів та банкрутства за розділом 11 у США, оскільки вона прагне захистити свої активи та агресивно подавати судові позови проти всіх сторін, відповідальних за сагу з шахрайським акредитивом (LOC).

Компанія оголосила, що разом зі своїми дочірніми компаніями розпочала провадження за главою 11 у суді округу Делавер.

Vesttoo пояснює, що завдяки захисту, його платформа та поточна структура капіталу залишаються стабільними та цілком стійкими. Стартап зазначає, що, незважаючи на ці розгляди, його рада директорів не планує ліквідувати компанію, але має намір вийти з неї як сильнішого партнера в наступні роки.

Іншуртех вважає, що це дозволить йому розробити свій бізнес-план під керівництвом ради директорів, одночасно забезпечуючи Vesttoo захист від кредиторів, зміцнюючи його бізнес і сприяючи його плану реструктуризації, зберігаючи звичайні бізнес-операції.

Компанія вважає, що після звинувачень у тому, що на її платформі використовувалися шахрайські LOC, розділ 11 був необхідний для захисту активів Vesttoo та слугував форумом для судових позовів проти осіб, відповідальних за поточну ситуацію в компанії.

Vesttoo також звернувся до суду Нью-Йорка з проханням відмовити Aon у запиті White Rock Insurance на попередню судову заборону на заморожування її активів, заявивши, що це остаточно зруйнує її бізнес через припинення її здатності працювати.

"White Rock домагався судової заборони на заморожування активів Vesttoo після звинувачень у шахрайських акредитивах, наданих іншуртехом для забезпечення операцій перестрахування", каже Амі Барлев, т.в.о. генердиректора Vesttoo.

Судові документи показали, що суд США видав тимчасовий обмежувальний наказ про заморожування активів компанії, за винятком коштів у розмірі 1 мільйон доларів, необхідних для оплати праці співробітників, податків і існуючих субпідрядників і постачальників, необхідних для діяльності Vesttoo.

White Rock домагається попередньої судової заборони на основі «простих припущень і спекуляцій», додаючи, що в разі примусу це «зашкодить Vesttoo і знищить його бізнес, припинивши його здатність працювати».

Щотижневі витрати компанії становлять 360 тис. доларів, і обмеження доступу Vesttoo до 1 мільйона доларів із її глобальних рахунків є недостатнім для продовження діяльності Vesttoo та буде катастрофічним для іншуртеху. Якби суд Нью-Йорка задовольнив петицію та обтяжив активи фірми, вона була б «змушена припинити практично всі операції».

Vesttoo підкреслює, що для того, щоб задовольнити елемент непоправної шкоди, White Rock має надати докази того, що Vesttoo розтрачує активи або, ймовірно, спробує зробити це, враховуючи минулі та поточні дії.

Відповідно, під час слухань у Нью-Йорку суддя скасував тимчасовий обмежувальний наказ, призначений для заморожування активів Vesttoo, і помістив справу до списку тимчасових.

Суддя підтвердив, що суд збереже юрисдикцію над справою у випадку, якщо будь-які організації Vesttoo вийдуть із стану банкрутства, а White Rock поновить свою заяву на попередню допомогу.

Принаймні на даний момент здається, що судовий позов від Aon's White Rock було припинено в результаті заяви про банкрутство insurtech.  | Форіншурер / Beinsure