Ринок перестрахування очікує значного зростання на тлі дисбалансу попиту та пропозиції


Ринок перестрахування очікує значного зростання на тлі дисбалансу попиту та пропозиціїГлобальний ринок перестрахування відчув зменшення місткості порівняно з початком року завдяки добре організованому процесу пролонгації договорів на ринку США. Однак це не вирішило дисбалансу попиту та пропозиції, і перестраховики готуються до різкого зростання попиту з боку страхових компаній під час поновлення у січні 2024 року, зазначається у звіті Peel Hunt.

Протягом першої половини 2023 року премії спеціального перестрахування зазнали значного зростання серед підлітків. Маржа андеррайтингу покращилася, а прибутковість капіталу (ROE) виправдала очікування ринку.

Зростаюче прагнення до якості перестрахового захисту дозволило збільшити обсяги поновлення договорів для перестраховиків, які прагнуть залучити новий капітал. Як наслідок, зростання премії випереджає ринкові ставки та зростання ризику, зумовленого інфляцією.

Ринок перестрахування нерухомості продовжує відчувати складні ринкові умови як у секторах перестрахування, так і в секторі спеціального страхування. Перестраховики бачать, що тарифи досягли адекватного рівня на ринку нерухомості в США, тоді як Європа все ще потребує подальшого посилення.

Однак перестраховики використовують привабливі умови на страховому ринку нерухомості через угоди про квотне перестрахування. Водночас є певні ознаки зниження тарифів у окремих підкласах страхування від нещасних випадків на первинному ринку.

Незважаючи на позитивні перспективи зростання, на ринок перестрахування не надходило значного нового капіталу, за винятком збільшення капіталу Everest на 1,5 мільярда доларів протягом 1 півріччя 23 року.

Проте традиційні перестраховики зараз готові виділити більше капіталу на перестрахування майна від катастроф, оскільки в США було досягнуто збільшення тарифів по майнових ризиках. Дохідність з поправкою на ризик також для перестраховиків стала привабливою.

Аналітики передбачають позитивний прогноз щодо ринку перестрахування, зумовлений відкладеним попитом страховиків, необхідністю покращити збільшення тарифів у Європі, інфляцією, підвищенням обізнаності про ризики зміни клімату та відсутністю значного нового капіталу перестрахування, що надходить на ринок.

Крім того, привабливі можливості для зростання доступні на ринку спецстрахування в США (E&S), що пропонує додатковий поштовх для зростання.

Перестрахові компанії з оптимізмом дивляться в майбутнє, очікуючи, що тарифи перестрахування майна залишаться незмінними після січневих пролонгацій 2024 року завдяки триваючій невідповідності попиту та пропозиції та інфляційному тиску.  | Форіншурер / Beinsure