В Україні запущено страхування журналістів на $100 тис. Як подати заявку?


В Україні запущено страхування журналістів у разі відрядження до зони бойових дій. Як подати заявку?Міжнародний фонд страхування журналістів (МФСЖ) розпочав прийом заявок журналістів на страхування в разі відрядження до зони бойових дій, на окуповані території та на звільнені території (протягом одного місяця після звільнення).

Фонд є ініціативою шести громадських організацій: Фундації “Суспільність”, Асоціації незалежних регіональних видавців України, ІМІ (Інституту масової інформації), “Детектора медіа”, Центру демократії та верховенства права та Інституту розвитку регіональної преси, пише Інститут масової інформації.

Отримати страхування можуть фіксери, журналісти, відеооператори, редактори, фотографи незалежних українських медіа, які скеровуються в офіційне відрядження до зон бойових дій, на звільнені території, прикордонні території з Росією та Білоруссю, прифронтові території, мають засоби захисту.

Страхове покриття – до 100 000 доларів на відшкодування медичних витрат. В разі загибелі журналіста родина отримує 100 000 доларів.

Пріоритети віддаються тим, хто пройшов безпекові тренінги та курси домедичної допомоги.

Заявку треба подати не пізніше ніж за 36 годин до відрядження. Строк відрядження – від 1 до 20 днів на одного журналіста та відеооператора / редактора / фотографа, що є членами однієї команди, яка їде у відрядження.

Кожну заявку розглядає незалежний орган проєкту (Координаційна рада), який і ухвалює рішення про страхування чи відхилення заявки. У разі позитивного рішення координатори фонду зв’яжуться з кандидатами.

Проєкт реалізовує Асоціація “Незалежні регіональні видавці України” за фінансової підтримки ECPMF в межах проєкту “Voices of Ukraine”.  | Фориншурер