Вартість страхування автомобілів у Німеччині подорожчала на 8,8%


Вартість страхування автомобілів у Німеччині подорожчало на 8,8%Згідно з індексом автострахування, розрахованим споживчим порталом Verivox, поліси за всіма видами страхування зараз коштують у середньому на 8,8% дорожче, ніж роком раніше. Індекс розраховується компанією Verivox спільно зі статистиком Вольфгангом Бішофом з університету Аугсбурзького прикладних наук.

Verivox очікує подальшого помітного зростання цін в Німеччині, особливо на договори автострахування, що вже діють, а також зміни страхових тарифів восени. Незмінно до кінця року багато автовласників шукають дешевші тарифи.

Поліси Kfz пропонуються у трьох формах: обов'язкове для всіх власників автомобілів страхування цивільної відповідальності, а також часткове та повне комплексне страхування. Підвищення цін на 8,8% поки що відноситься до всіх зазначених видів страхування.

Під час пандемії послуги зі страхування автомобілів спочатку трохи подешевшали, оскільки поменшало водіїв, що апріорі призвело до меншої кількості аварій. За даними Німецького союзу страховиків GDV, у 2019 році середній поліс автострахування відповідальності коштував 87 євро, а у 2022 році – 83 євро.

Проте за останні місяці кількість аварій знову різко зросла. Крім того, виробники транспортних засобів досить сильно підвищили ціни на запчастини, що робить ремонт дорожчим. Страховики та перестраховики прогнозували сильне зростання цін на автострахування вже восени 2022 року.  | Форіншурер