Страховики оптимізують умови покриття кіберризиків під час пролонгацій договорів перестрахування


Страховики оптимізують умови кіберпокриття під час поновлення договорів перестрахування Страховики кіберризиків продовжували оптимізовувати умови та ліміти кіберпокриття під час поновлення договорів перестрахування в середині року у відповідь на зростаючий тиск з боку перестраховиків.

Відповідно до звіту Gallagher Re 1st View, ринки перестрахування продовжують зростати після покращення тарифів та оптимізації портфеля ризиків кіберстрахування, спираючись на значні нові програми пропорційного перестрахування, які вийшли на ринок у четвертому кварталі 2022 року.

Це допомогло збалансувати динаміку перестрахової місткості в секторі. «Пропорційне перестрахування показало послідовний підхід до обмеження коефіцієнта валових збитків з невеликим збільшенням комісії за передачу ризиків (+0,5%), якщо це виправдано очікуваннями прибутковості андеррайтингу протягом 2021 та 2022 років».

Виключення військових ризиків продовжували залишатися важливою темою; комерційний тиск, відсутність одноманітності ринку, роздвоєння перестраховиків у підтримці мовної, правової та нормативної бази - це все впливало на тарифи та андеррайтинг.

Повертаючись до теми сукупного надлишку збитків, у звіті Gallagher Re стверджується, що перестраховики все більш прискіпливо ставляться до своєї структури стоп-лоссів. Залишається попит на розширені ліміти перестрахування з поправкою на ризик.  | Форіншурер / Beinsure