Глобальний ринок агрострахування до 2030 року зросте до $65,7 млрд


Глобальний ринок агрострахування до 2030 року зросте до $65,7 млрдГлобальний ринок сільськогосподарського страхування спостерігатиме значне зростання на рівні 7,1% протягом прогнозованого періоду 2023-2030 років. Це зростання пояснюється дедалі більшим впровадженням технологій у сільськогосподарському секторі, пише Beinsure Media.

Прогнозується, що ринок, який у 2022 році оцінювався в 38 мільярдів доларів, у період 2023-2030 років буде зростати на 7,1% на рік. Відповідно до звіту Consegic Business Intelligence, ринок сільськогосподарського страхування готовий до значного розширення та, як очікується, досягне 65,7 мільярдів доларів до 2030 року.

Дослідження дає уявлення про конкурентний ландшафт ринку, сегментацію ринку, регіональні перспективи та нові технології на ринку агрострахування.

Глобальний локдаун вплинув на роботу страхового сектору. Це пояснюється глобальним страхом перед вірусом і безпрецедентними транспортними обмеженнями, що призвело до розриву ланцюгів постачання для продажу врожаю та підтримки агробізнесу. Крім того, дефіцит робочої сили для збирання та постачання на ринку опосередковано гальмує ринок агрострахування під час пандемічної ситуації.

Пандемія COVID-19 має значний вплив на прогноз ринку сільськогосподарського страхування, оскільки кілька країн запровадили численні заходи для стримування вірусу в усьому світі. Крім того, власники страхових полісів подавали претензії щодо значної втрати врожаю та інших пов’язаних з цим сільськогосподарських втрат і змінюють умови своїх полісів. Це призвело до того, що страховики заморозили продажі нових покриттів агрострахування на ринку.

Страхування сільського господарства включає захист сільськогосподарських виробників, фермерів і агробізнесу від різноманітних ризиків і небезпек, які можуть вплинути на посіви, худобу, сільськогосподарські активи, а також на такі нішеві сектори, як органічне землеробство чи аквакультура.

Крім того, ринок стабільно зростає через зростаючі виклики, пов’язані зі зміною клімату, нестабільністю ринку та зміною методів ведення сільського господарства.

Такі технології, як Інтернет речей (IoT), штучний інтелект, супутники, дрони та інші веб-платформи, стимулюють зростання ринку агрострахування. Це пов’язано з тим, що ці технології дозволяють виявляти хворі культури, прогнозувати погоду, зберігати дані, пов’язані з посівами та худобою тощо.

Ці розширені функції допомагають зменшити кілька невизначених ризиків і підвищити ефективність сільськогосподарського страхування на ринку. Крім того, зростання підтримки з боку урядів для захисту фермерів від коливань доходів, цін, худоби та врожайності сприяє зростанню ринку сільськогосподарського страхування. Субсидіювання допомагає страхувальникам скористатися сільськогосподарським страхуванням із більшою кількістю альтернатив та індивідуальних опцій на ринку.  | Форіншурер