Глобальний ринок страхування кіберризиків до 2030 року може зрости до $50 млрд


Глобальний ринок кіберстрахування до 2030 року може зрости до $50 млрдРозмір глобального ринку кіберстрахування може сягнути 50 мільярдів доларів до 2030 року, хоча реалізація цього потенціалу пов’язана з трьома ключовими факторами: розподілом, управлінням ризиками та залученням капіталу, йдеться у звіті Beinsure Data.

Згідно з даними страхового брокера Howden, після значної корекції ринку страхування кіберризиків внаслідок стрімкого зростання претензій щодо програм-вимагачів у 2020 і 2021 роках, минулого року умови почали стабілізуватися, оскільки активність послабилася, а більш надійні засоби контролю ризиків стримали або пом’якшили атаки.

У першій половині 2023 року спостерігалося значне зростання кількості атак програм-вимагачів, але дані страховиків та перестраховиків у 1 кварталі 2023 року свідчать про те, що це не супроводжувалося відповідним зростанням страхових збитків.

Це вказує на ефективність контролю ризиків для підвищення стійкості компаній і підтримки більш стабільного ринку кіберстрахування. Умови тепер пом’якшуються, і покупці страхового покриття, які мають належний контроль ризиків, отримують винагороду за вигідніші ціни та умови.

Потенціал зростання ринку кіберстрахування до 2030 року



Потенціал зростання ринку кіберстрахування до 2030 року

Завдяки подоланню потенційних обмежень, пов’язаних із системним ризиком, проникненням і капіталом, ринок кіберстрахування має безпрецедентну можливість розвиватися.

Пройшовши ранні етапи розвитку, які часто супроводжуються новими, швидкозростаючими напрямками бізнесу, вартість кіберстрахування тепер більш співмірна зі збитками після нещодавньої корекції тарифів, каже Ден Ліхі, заступник директора компанії Howden.

Хоча в першій половині 2023 року ціни знизилися, стійкість цієї тенденції залишається невизначеною з огляду на поширене середовище загроз. Тим не менше, не можна покладатися на діючі страхові тарифи, щоб стимулювати розширення страхового ринку до такої міри, як це було нещодавно, що вимагає амбітних планів щодо зростання ризику. Тому експансія страховиків на нові території та демографічні показники є ключовими для реалізації повного потенціалу кіберстрахування.  | Форіншурер / Beinsure