МТСБУ визначило трьох кандидатів на посаду Генерального директора Моторного бюро


МТСБУ визначило трьох кандидатів на посаду Генерального директора Моторного бюроМоторне (транспортне) страхове бюро України визначилось з кандидатами, які увійшли до шорт-листа на посаду Генерального директора МТСБУ.

За результатами проведеного конкурсного добору підлягають обговоренню кандидатур на посаду керівника бюро при розгляді Загальними зборами членів МТСБУ, які відбудуться 28 червня 2023 року, наступні кандидатури: Олександр Берназюк, Олександр Наконечний та Ігор Сахар, йдеться у заяві бюро.

Також на конкурс свої кандидатури подавали Ігор Любашенко, Денис Ястреб та Сергій Бабич. Останні двоє свої кандидатури відізвали.

До складу конкурсної комісії увійшли представники семи страхових компаній, які є членами Президії МТСБУ та по одному представнику від професійна об’єднань страховиків (ЛСОУ, АСБ та НАСУ). Члени конкурсної комісії здійснюють свої повноваження на громадських засадах.

Вибори відбудуться 28 червня. Потім рішення Загальних зборів має затвердити Президія МТСБУ.

Президія МТСБУ ще у травні затвердила Порядок організації і проведення конкурсу з визначення кандидатів на посаду Генерального директора Бюро. Документ регламентував процес організації конкурсу з визначення кандидатів на посаду гендиректора, зокрема, дії Президії в разі звільнення Генерального директора МТСБУ; вимоги до учасників конкурсу, перелік документів, що подаються для участі у конкурсі та електронна адреса, на яку направляються такі документи від кандидатів; строк проведення конкурсного добору, утворення конкурсної комісії; скликання засідання Загальних зборів членів МТСБУ з питання обрання на посаду Генерального директора Бюро з переліку відібраних кандидатур.

До участі у конкурсі на посаду Гендиректора бюро було допущено осоіб, які відповідали наступним вимогам:

  • наявність вищої освіти у галузі економіки, фінансів чи права;
  • досвід роботи в МТСБУ та/або в страховій компанії, в період її членства в МТСБУ не менше 5 років у сукупності, включаючи досвід роботи на керівних посадах в зазначених організаціях – не менше 3 років;
  • відсутність у кандидата реальних або потенційних конфліктів інтересів, що можуть зашкодити належному виконанню обов’язків Генерального директора МТСБУ, або можливість усунення наявних конфліктів інтересів;
  • дотримання обмежень, визначених статтею 26 Закону України “Про запобігання корупції” (обмеження після припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави, місцевого самоврядування);
  • наявність бездоганної ділової репутації (визначається за критеріями Національного банку України щодо ділової репутації для керівника страховика без можливості незастосування ознаки небездоганної ділової репутації. Ознака небездоганної ділової репутації застосовується протягом 10 років).

У разі призначення особи на посаду Генерального директора МТСБУ така посада має бути основним місцем її роботи.  | Форіншурер