Нацагенція АРМА шукає управителя заарештованих акцій СК Альфа Страхування


Нацагенція АРМА шукає управителя заарештованих акцій СК Альфа СтрахуванняНаціональне агентство України з питань виявлення, пошуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), оголосило конкурс з відбору управителя переданих йому за рішенням суду акцій ПрАТ "СК "Альфа Страхування". Підставою передачі активу в АРМА стало ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 23 травня 2022 року.

На конкурс з пошуку керуючого виставлені корпоративні права компанії, на які накладено арешт та рахунки в цінних паперах, відкритих у АТ "Альфа-Банк", а саме "ABH Ukraine Limited" (Кіпр) заарештовані прості бездокументарні іменні акції СК "Альфа Страхування" загальною номінальною вартістю 104,728 млн. грн., що становить частку в розмірі 95,2246%.

Прийом документів від учасників конкурсу – до 6 липня 2023 року. Ключове значення для конкурсного відбору має надання повної, якісної, всебічно аргументованої Програми управління активами, оскільки відбір керуючих АРМА – це конкуренція не лише цінових пропозицій, а саме змісту програм управління.

Чк повідомляв Форіншурер, НБУ у грудні 2022 року тимчасово призупинив ліцензії СК "Альфа Страхування" через невідповідність компанії вимогам ділової репутації постачальників фінансових послуг.  | Форіншурер